Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Atņem OIK atļaujas vēl divām koģenerācijas stacijām

Pieņemts lēmums anulēt atļauju pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma (OIK) ietvaros vēl divām atjaunojamo energoresursu koģenerācijas elektrostacijām - SIA Pellets Energy Talsu novadā un SIA E Seda Strenču novadā, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

Minētajiem uzņēmumiem atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros atceltas, jo konstatēts, ka elektroenerģijas ražošana koģenerācijā noteiktajā termiņā atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav uzsākta.

Līdz ar to kopumā līdz šim ministrija atcēlusi atļaujas 17 elektrostacijām, kas ļāvis novērst iespējamo OIK kopējo izmaksu pieaugumu turpmākajos 10 gados par aptuveni 267 miljoniem eiro.

"Ekonomikas ministrija sistemātiski strādā pie OIK izmaksu samazināšanas. AER elektrostaciju darbības pārbaudes ir tikai viens posms no vesela pasākumu kopuma, tomēr jau tagad tas sniedz būtisku ieguldījumu kopējā OIK sloga mazināšanā, ietaupot 267 miljonus eiro no nākotnes OIK izmaksām, par ko būtu bijis jāmaksā visiem patērētājiem," pauda Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Diena jau rakstīja, ka lauksaimnieku sašutumu izraisīja elektroenerģijas cenu pieaugums, un tādēļ tika uzstādīta prasība - ministram līdz martam jānovērš izmaksu kāpums, pretējā gadījumā lauksaimnieki un Saeimas opozīcija pieprasītu Ašeradena demisiju. Uz to, ka Ašeradenam vajadzētu demisionēt, arī marta sākumā pēc tikšanās ar ministru aizvien uzstāj opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība, taču šis ierosinājums koalīcijas atbalstu negūs. Tāpat arī lauksaimniekus pārstāvošās biedrība Zemnieku saeima paziņojusi, ka vairs nevēlas prasīt Ašeradena demisiju, uzsvēra politiķis.

Top komentāri

Dzemma
D
Vai kada cita ES, iznemot Latvaniju, ir kaut kas lidzigs sadai OIK? Kapec neviena Latvijas organizacija, neviens uznzmejs neversas pie Eiropas Komisijas ar sudzibam, neiesudz Latvijas vadibu par prettiesikam darbibam briva tirgus likumu parkapumiem? Ka vispar var uzspiest kadam pirkt obligati kaut kadu elektroenergiju, kura ir dargaka par Latvijas valsts uznemuma razoto Latvenero energiju? Vai Latvijas politki, ministri ir galigi bez smadzenu viensuni ?
labticīgs labdaris
l
Vajag atņemt visām, izzudīs OIK un cilvēkiem būs labs prāts.
Rita Pezduxova
R
Tak kapec atnemta kogeneracijas stacijam licenzes ? Lai tacu razo energiju un to pardod kam grib un par cik grib, bet Latvijas idiotiem deputatiem un ministriem nav nekadu tiesibu, izmantojot valsts varu, uzspiest Latvijas iedzivotajiem pirkt so dargo energiju caur kaut kadu banditisku un mafijozu shemu OIK. Kadai ir jabut Latvijas valsts prezidentu, ministru, deputatu, ierednu debilitates, idiotisma limenim, lai lidz sodienai neatceltu so debiliku raditoOIK, kas ir, kartejais Latvijas tela etalons.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas