Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atņem OIK atļauju ar Martinsonu saistītajai Rīgas enerģijai

Ekonomikas ministrija pirmdien pieņēmusi lēmumu par atļaujas atcelšanu SIA Rīgas enerģija atjaunojamo energoresursu (AER) koģenerācijas elektrostacijai pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, novēršot iespējamo obligātā iepirkuma komponentes (OIK) kopējo izmaksu pieaugumu turpmākajos 10 gados par aptuveni 34,2 miljoniem eiro, portāls Diena.lv uzzināja ministrijā.

SIA Rīgas enerģija atļauja pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros atcelta, jo konstatēts, ka elektroenerģijas ražošana koģenerācijā noteiktajā termiņā atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav uzsākta. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka līdz brīdim, kad koģenerācijas stacijai bija jāuzsāk ražošana, tā kā iekārtu kopums nebija gatava ekspluatācijai.

Ja elektroenerģijas ražotājs nepārdod elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, tam ir tiesības darboties brīvā tirgus apstākļos un vienoties ar jebkuru elektroenerģijas tirgotāju par elektroenerģijas pārdošanu par vienošanās cenu. Tāpat ražotājs koģenerācijas stacijā var turpināt ražot un pārdot arī siltumenerģiju, par cenu vienojoties ar siltumenerģijas pircēju un lietotāju.

Līdz ar to kopumā līdz šim ministrija atcēlusi atļaujas 18 elektrostacijām, kas ļāvis novērst iespējamo OIK kopējo izmaksu pieaugumu turpmākajos 10 gados par aptuveni 301,2 miljoniem eiro.

Par to, ka ar korupcijas lietā iesaistīto uzņēmēju Māri Martinsonu saistītā uzņēmuma Rīgas enerģija koģenerācijas stacija nav nodota ekspluatācijā un nedarbojās arī dienā, kad to apmeklēja ekonomikas ministrijas kontroles grupa, jau pērn rudenī vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Top komentāri

Centis
C
Ir nekavejoties jalikvide si banditiska laupitaju mafijas shema OIK, jo ar so uzspiesto "legalo" shemu tiek izlaupita Latvijas valsts un apzagta latvieus tauta, bet Latvijas vadiba, prezis, ministri, deputati, ieredni izliekas to neredzama un telo idiotus, jo no sis shames pasi pelna milijoniem eiro, sadala valsts ienakumus, ka tas notiek ar Latvijas valsts uznemuma Latvenergo pelnu, kuru Ekanomikas ministrija idioti, dienas zagli izlemj 72 milijonus eiro sadalit sava starpa, lai tos novirzitu bada dzivojosajiem pensionariem.
Anna
A
Nav saprotams tikai viens ,kad tad atdos nelikumīgi izkrāptu naudu par OIK tautai
Tija
T
Kad tiks atmaksata nauda un kurs atmaksa naudu, kura jau paspeja nolaupit si noladetais izdzimtenis Martinsons??? Ka vispar sis bandits Martinsons vareja sanemt no Latvijas valsts naudu par to ko nerazo? Vai tiks notiesati un publiski pakarti ieredni, politiki? Ir nekavejotieks jalikvide si uzspiesta OIK, jo ta ir pret beiva tirgus pamatprincipiem. Kapec neviens, ne Zdanok, Mamikins, Kalniete, Pabriks, Zile, Validere, Karins, Lemberg kuce no Latvijas neversas pec palidzibas ES, EK, EP un nenogada informaciju par Latvija notiekosajam pretlikumibam? Kad tisk atcleti likumi Par diplomati izdienas pensijam, par prezidentu privlegiju nodrosinasanu......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas