Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Atrod risinājumus Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanai

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti ceturtdien akceptēja aktualizēto rīcības plānu gaisa kvalitātes uzlabošanai - iecerēts turpināt transporta plūsmu optimizēšanu, mazināt privātā transporta lietošanu un izveidot vēl vairākas velojoslas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Dzintra Āboliņa.

Plānots, ka gaisa kvalitātes uzlabošanas plāns tiks apstiprināts jau tuvākajā Rīgas domes sēdē 26. augustā._Rīgas pilsētas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmā 2011.-2015.gadam _iecerēts turpināt darbu pie transporta plūsmu optimizēšanas, samazinot transporta ar iekšdedzes dzinējiem noslodzi Centrā un uz tiltu nobrauktuvēm. Tiks turpināts darbs pie sabiedriskā transporta tīkla pievilcīguma un efektivitātes paaugstināšanas. Šo aktivitāšu mērķis ir mazināt privātā autotransporta lietošanu, tā vietā izmantojot sabiedrisko transportu, un vienlaikus attīstot stāvparku sistēmu. Turpināsies velojoslu izveide, kā arī tiks atbalstīta tādu transportlīdzekļu izmantošana, kuriem ir zemas vai nulles emisijas, kādi piemēram ir elektromobiļi u.c. pasākumi. Tā kā pilsētas centrā ir Daugava ar kuģu pasažieru ostu un Brīvostas uzņēmumiem, iecerēts veidot krasta elektroapgādes sistēmu kuģu pieslēgšanai stāvēšanas laikā, lai novērstu lielu dīzeļdzinēju un ģeneratoru emisijas. "Rīcības plāns gaisa kvalitātes uzlabošanai tika aktualizēts jau pirms vairākiem mēnešiem, pēdējā laikā notika dokumenta pilnveidošana, to saskaņojot ar dažādām institūcijām, tostarp arī ar Vides un reģionālās attīstību ministriju (VARAM). Gribu teikt, ka mums nav pamata nekādiem uztraukumiem, jo dokuments ir kvalitatīvs, un tajā piedāvāto pasākumu īstenošana būtiski uzlabos gaisa kvalitāti Rīgā," norāda Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.Rīcības plānā ir paredzēti pasākumi arī rūpniecības un enerģētikas sektorā, lai samazinātu emisijas, ko rada kurināmais. Īpaša uzmanība pievērsta individuālajai apkurei mājsaimniecību sektorā. Savukārt _Rīgas siltums _turpinās investēt tādās tehnoloģijās, kas ļaus samazināt ietekmi uz pilsētas gaisa kvalitāti. Tāpat liela uzmanība tiks pievērsta siltumenerģijas patēriņa samazināšanai, veicot dažādus ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas