Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
9.jūnijā tiesa nolēma, ka Trasta komercbankas procesa toreizējam administratoram Ilmāram Krūmam piemērojams drošības līdzeklis - apcietinājums

Atstādinātā Krūma vietā Trasta komercbankas procesu administrēs Rasa

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien apmierināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikumu par likvidējamās AS Trasta komercbanka administratora Ilmāra Krūma atcelšanu un jauna administratora iecelšanu.

Tiesa atcēla Krūmu un viņa vietā iecēla administratoru Armandu Rasu. Pilns lēmums būs pieejams 6.jūlijā, taču tas nav pārsūdzams, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Jūnija sākumā Valsts policija (VP) aizturēja un par aizdomās turētajiem atzina Krūmu, maksātnespējas procesa administratoru Māri Sprūdu, kā arī administratoru Nauri Durevski un finansistu Jorenu Raitumu. Pāris dienas vēlāk viņi tika apcietināti, bet Raitums patlaban no apcietinājuma jau atbrīvots.

Pagājušajā nedēļā Maksātnespējas administrācija (MNA) atstādināja no amata aizdomās turētos maksātnespējas procesa administratorus.

Krūms līdz šim bija likvidējamās Trasta komercbankas administrators. Raidījums Nekā personīga pērn vēstīja, ka Krūms likvidācijas procesā gandrīz septiņus miljonus eiro iztērēja dažādiem līgumiem ar pakalpojumu sniedzējiem, turklāt liela daļa šo līdzekļu tika tieši Sprūdam. Savukārt nesen raidījums ziņoja, ka pret Krūmu ENAP sākts kriminālprocess saistībā ar aizdomām par kāda tiesas sprieduma nepildīšanu.

FKTK 11.maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no bankas administratora pienākumu pildīšanas. Šāds solis tika sperts, jo FKTK konstatēja, ka Trasta komercbankas administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī administratora tādu rīcību, kas FKTK vērtējumā uzskatāma par ļaunprātīgu. FKTK lūdza tiesu lemt par Armanda Rasas apstiprināšanu Trasta komercbankas maksātnespējas procesa administratora amatā.

Top komentāri

Emma
E
Sis cukai lidzigais radijums Krums ir janotiesa un tad, ka ES pilot projekts cinai pret korupciju, ir publiski japakar vai janosauj. Cik ilgi vel Latvijas vadiba auklesies ar Latvijas valsts izlaupitajiem un latviesu tautas apzadzejiem un tas slepkavam Godman, Gaili, Birkavu, Lembergu, Skeli, Lesinski, Krumu, Kristopanu.....un citiem izdzimteniem?
SS
S
Varu tik iedomāties, kādas summas figurē tajos gaiteņos, kur tagad lemj, kuru no četrotnes sēdināt iekšā un kuru attaisnot. Honorārs par attaisnošanu ar 100% priekšapmaksu tūlīt ielidos kādā ofšorbankas kontā :D Raitums jau atbrīvots, par Sprūdu domas dalās, Krūms, visticamāk, dabūs sēdēt par visiem, bet gan jau pēc gada izlaidīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas