Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Viena no Covid-19 visvairāk skartajām nozarēm ir ēdināšana. Cieš gan augstākās klases restorāni, gan mācību iestāžu ēdināšanas uzņēmumi. Krietni labākā situācijā ir ēdinātāji, kas sadarbojas ar ēdienu piegādes platformām

Augsta interese par kredītbrīvdienām. Grūtību iemesli – dīkstāve, bezdarbs, bezalgas atvaļinājums

Kredītņēmēju interese par kredītbrīvdienām saistībā ar Covid-19 izraisīto ekonomisko krīzi ir gana liela, Dienai apliecina lielākajās bankās. Par kredītsaistību atlikšanu interesējas gan privātpersonas, gan uzņēmēji. No banku atbildēm iezīmējas skaidras tendences: privātpersonu grūtību veikt kārtējos kredītmaksājumus galvenie iemesli ir darba zaudēšana, atrašanās bezalgas atvaļinājumā, dīkstāve, kā arī pieprasījuma krass samazinājums individuālajiem uzņēmējiem un pašnodarbinātajiem. Banka Luminor īpaši atzīmē, ka biežāk kredītbrīvdienas nepieciešamas pašnodarbinātajām personām, individuālajiem komersantiem un mikrouzņēmējiem.

Top komentāri

Dombrovskis banku pakalpiņš
D
Katram ir skaidrs, ka jau iepriekšējās krīzes laikā bija jāpieņem likums par aizliegumu atņemt un pa lēto izpārdot kredītā ņemtos mājokļus, saglabājot atlikušās saistības kā parādu. Bet Dombrovskis bija tik stipri saistīts ar baņķieriem, ka gāja banku pavadā. Rezultātā - desmitiem tūkstošu banku aplaupītu mājsaimniecību un simtiem tūkstošu Latviju pametušu cilvēku. Cūkas!
Bankas Latvijā - cūciskas
B
Tas, kā bankas Latvijā izrīkojās ar hipotekāro kredītu ņēmējiem lielās krīzes laikā, bija sevišķi cūciski. Ja kāds krīzes dēļ nevarēja laicīgi samaksāt un gāja uz banku vienoties, tad uzreiz tika palielinātas procentu likmes līdz apmēram, kāds nu nepavisam nebija samaksājams. Un tad ķērās pie marodierisma. Nelieši!
Bankas Latvijā - cūciskas
B
Pirms lielās krīzes bankas hipotēkāros kredītus piešķīra saskaņā ar banku izraudzītu vērtētāju atzinumu. Īpašums, kurā kredītņēmējs bija ieguldījis arī savu naudu, bija kā ķīla. Tad, kad kredītņēmējs krīzes iespaidā nevarēja veikt kārtējos maksājumus, bankas paaugstināja procentu likmes. Nākamais solis - ķīlas atsavināšana un pārdošana pašā nelabvēlīgākajā laikā par nenormāli zemām cenām, turklāt, visbiežāk pašas bankas nodibinājumiem. Savukārt kredītņēmējs netika atbrīvots no atlikušajām saistībām, bet tās tika saglabātas, kā mūža nasta. Un tad vēl finanšu ministrija ar savām prasībām maksāt ienākuma nodokli par to, kas patiesībā cilvēkiem bija banku veiktu laupīšanu (citādi to grūti nosaukt) radīti nenormāli zaudējumi. Tagad tēlo labiņos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas