Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Augusts šogad bijis desmitais slapjākais novērojumu vēsturē

Šogad vasaras pēdējais mēnesis - augusts - bijis desmitais nokrišņiem bagātākais Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Augusts bija nokrišņiem bagāts - kopš 23.jūnija nevienu dienu neiztika bez nokrišņiem un pirmā sausā diena kopš 28.jūnija bija 24.augusts. Kopējais nokrišņu daudzums augustā sasniedza 128,5 milimetrus, kas ir 67% virs mēneša normas. Līdz ar to šī gada augusts kļuvis par desmito nokrišņiem bagātāko augustu ilggadējo datu rindā.

Visvairāk nokrišņu nolijis Skultē - 250,7 milimetri -, bet vismazākais nokrišņu daudzums fiksēts Rēzeknē - 49,9 milimetri.

Tikmēr vidējā gaisa temperatūra bijusi normas robežās - plus 16,5 grādi. Maksimālā gaisa temperatūra pagājušajā mēnesī bija plus 28,6 grādi, kas fiksēti 21.augustā Bauskā. Minimālā gaisa temperatūra bija plus 4,7 grādi, kas 12.augustā reģistrēti Mērsragā. Augusta pirmajās divās dekādēs vidējā gaisa temperatūra bija aptuveni grādu līdz divus zemāka par normu un tika pārspēti vai atkārtoti pāris minimālās temperatūras rekordi. Savukārt mēneša noslēgumā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinājās un bija vidēji 2,4 grādus virs dekādes normas.

Stiprākās vēja brāzmas novērotas 15.augustā Pāvilostā, kad brāzmu ātrums sasniedza 18 metrus sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas