Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Austrumu slimnīca neatrod pieredzējušu mikroķirurgu, kurš piekristu 700 eiro algai

Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai joprojām nav izdevies atrast kādu mikroķirurgu ar piecu gadu pieredzi, kurš būtu gatavs strādāt par vidēji 700 eiro mēnesī lielu algu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, līdz šim brīdim uz aicinājumu pieteikties darbā sertificētu plastikas ķirurgu ar pieredzi neatliekamajā un plānveida rekonstruktīvajā mikroķirurģijā nav atsaucies neviens pretendents.

Potetinova atzina, ka tas pamatā ir saistīts ar atalgojumu, jo slimnīcai kā valsts iestādei ir grūti konkurēt ar privātajām ārstniecības iestādēm. Kā viens no pasākumiem, lai "izkustinātu" šo jautājumu, būtu valsts piedāvātās DRG sistēmas pilnīga ieviešana, kas nozīmētu, ka slimnīcai samaksa tiktu veikta, ņemot vērā reālās pacientu ārstēšanas izmaksas.

"Mūsu finanšu kalkulācijas pašlaik parāda, ka visos profilos mūsu izmaksas par pacientu ārstēšanu ir ievērojami lielākas nekā valsts plānotās," norādīja slimnīcas pārstāve un piebilda, ka gadījumā, ja par sniegtajiem ārstniecības pakalpojumiem slimnīca no valsts saņemtu samaksu pilnā apmērā, tas ļautu palielināt atalgojumu arī personālam.

Lai izpildītu valsts pasūtījumu par neatliekamās rekonstruktīvās palīdzības sniegšanu pacientiem, pašlaik ir spēkā līgums ar SIA Latvijas plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrs. Līgums ir spēkā vēl aptuveni divus gadus, norādīja Potetinova.

LETA septembrī jau ziņoja, ka Austrumu slimnīca meklē sertificētu plastikas ķirurgu ar pieredzi neatliekamajā un plānveida rekonstruktīvajā mikroķirurģijā.

Pretendentiem ir vairākas prasības, tostarp iepriekšēja darba pieredze neatliekamajā un plānveida rekonstruktīvajā mikroķirurģijā vismaz piecus gadus. Slimnīca gatava šādam speciālistam piedāvāt darba algu no 673 līdz 758 eiro mēnesī.

Kā toreiz pastāstīja Potetinova, ķirurgam paredzētas arī piemaksas. Piemaksu noteikšanu regulē slimnīcas darba samaksas nolikums. To apmērs ir ļoti dažāds atkarībā no veiktā darba apjoma vai, piemēram, darba stāža.

Ņemot vērā, ka slimnīcai ar centru noslēgtais līgums beigsies 2017.gadā, meklējot iespēju slimnīcai nodrošināt neatliekamās rekonstruktīvās palīdzības sniegšanu, neizmantojot ārpakalpojumu, slimnīca ir izplatījusi aicinājumu ārstiem ar nepieciešamo kvalifikāciju un pieredzi pieteikties darbam Austrumu slimnīcā.

Top komentāri

Atis
A
Protams, ka 700 EUR ir izsmiekls, nevis speciālista alga. Alga, kas aptuveni atbilst divām minimālajām algas likmēm (!) un knapi sasniedz reālu iztikas minimumu, ir aizvainojoša pat vidusmēra ierēdnim, kur nu vēl neiroķirurgam. Šķiet, ka ministrijas to nespēj saprast. Nu ko, būs jāpagaida, līdz kādam 'tautas pārstāvim' pašam pienāks reize lūgt ārsta palīdzību. To es nenovēlu, bet šķiet, ka bez tā saprāts mājās nenāks ... Visu zemju neiroķirurgi, savienojieties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas