Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Autobusi ar Latvijas valstspiederīgajiem šovakar noteiktos laikos var šķērsot Vācijas-Polijas robežu

Autobusiem ar Latvijas valstspiederīgajiem pirmdienas vakarā noteiktos laikos ir ļauts šķērsot Poliju, iebraucot tajā pa Vācijas-Polijas robežpunktu Šviecko, savukārt cilvēki ar automašīnām atpakaļ Latvijā varēs nokļūt ar prāmi, sākot no otrdienas, 17.marta, informē Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Šviecko robežpunktu pirmdienas vakarā plkst.18, 20 un 22 var šķērsot autobusi un mikroautobusi ar vismaz septiņām pasažieru vietām, teikts ĀM paziņojumā.

Savukārt otrdien, 17.martā, plkst.7 Latvijas valstspiederīgie varēs šķērsot Poliju ar vilcienu no Frankfurtes pie Oderas uz Viļņu.

Ceļotājiem, kuri uz Vācijas-Polijas robežas "iesprūduši" ar savām automašīnām, būs iespēja, iepriekš reģistrējoties, ar prāmi nokļūt no Zasnicas Vācijā uz Klaipēdu Lietuvā. Uz pirmo šādu prāmja reisu ceļotājiem, kuri iepriekš piereģistrējušies, ar automašīnām būs jāierodas Zasnicā 17.martā plkst.11.

ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris Latvijas Televīzijā gan informēja, ka pirmais prāmja reiss otrdienas rītā jau ir piepildīts, taču tuvākajā laikā ir gaidāmi vēl vairāki šādi prāmju reisi, piemēram, otrais reiss būšot ceturtdien, 19.martā. Prāmis vienlaikus var pārvadāt ap 250 automašīnu, bet, pēc ĀM rīcībā esošajām ziņām, vēlmi nokļūt atpakaļ savā mītnes zemē ir izteikuši Latvijas valstspiederīgie ar aptuveni 1500 automašīnām. Daļa no šiem cilvēkiem gan varēšot Poliju šķērsot pa sauszemi.

Ceļotājiem jārēķinās, ka uz robežas tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

Kā ziņots, ir panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, aģentūru LETA iepriekš informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Tie, kas iestrēguši uz Polijas un Vācijas robežas, tika lūgti līdz pirmdienas rītam par sevi sūtīt informāciju uz e-pastu "[email protected]".

Neskaidrību gadījumā ministrs lūdz sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26 337 711.

LETA jau ziņoja, ka, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija ir slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm.

 

Top komentāri

to Le Figaro
t
Makrons slēdz Eiropas Savienības robežas, lai pasargātu pārējo pasauli no vīrusa, kas plosās Eiropā. Slēgt Eiropas robežas, lai pasargātu eiropiešus, viņam nebija ienācis prātā. Cilvēku var vērtēt pēc darbiem.
Le Figaro
L
Francija pievienojas Itālijas un Spānijas karantīnas noteikumu stingrībai. Ar rītdienu franči ir izolēti viens no otra, no veikaliem, no kafejnīcām un pat no parkiem. Šodien Makrons ir paziņojis, ko frančus gaida rīt, izvairīdamies lietot tādus vārdus kā "izolēšanās", aizstājot tos ar eifemismiem. Un tēlojot Eiropas imperatoru, viņš arī ir paziņojis, ka ar rītdienu Eiropas Savienībā vairs nevarēs iebraukt trešo valstu pilsoņi. Eiropa ir slēgta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas