Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Automašīna kļūdas vēl piedos, motocikls – ne

Vasara bez skaļās motora rūkoņas, šķiet, vairs nav iedomājama, jo ik pa brīdim garām pašaujas kāds motocikls. Arī speciālisti novērojuši, ka tā sāk kļūt par modes tendenci, taču līdz ar šī transportlīdzekļa iegādi nāk arī atbildība par savu un citu dzīvību, jo diemžēl motociklistu gūtās traumas nereti ir ļoti smagas.

Ja paskatās statistiku par ilgāku periodu, redzams, ka situācija nedaudz uzlabojusies. Salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušajā gadā, nedaudz sarucis gan ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti motociklisti, gan ievainoto motociklistu skaits. Tajā pašā laikā pieaug cilvēku interese kā transportlīdzekli izmantot tieši šo braucamrīku. Agrāk motocikls bijis ekstra, turpretim tagad cilvēki to vēlas iegādāties, jo tas ir stilīgi, uzskata Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas vecākais inspektors Gerds Cingela. Reizē cilvēki kļuvuši apzinīgāki – krietni sarucis to motociklistu skaits, kuri brauc bez attiecīgās vadītāja apliecības.

Taču, ejot laikam, nemainās tas, ka motociklists uz ielas ir viens no neaizsargātākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem. To pēc savas pieredzes var teikt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša. Diemžēl traumas, kuras gūst motociklisti, bieži vien ir ļoti smagas, un biežāk ir arī letāli gadījumi. To veicina gan pārgalvība, gan lielais ātrums, gan laikapstākļi un ceļa stāvoklis. Arī automašīnas ne vienmēr motociklistu pamana laikus.

Pēc Cingela ieteikumiem, motociklistiem vienmēr jāatceras, ka saķere ar ceļu motociklam ir mazāka nekā automašīnai, tāpēc noteikti katru reizi jāpārbauda riepu stāvoklis, spiediens riepās, kā arī jāskatās, vai ir piemēroti laikapstākļi. Braucot pa slapju vai slidenu segumu, jāievēro īpaša piesardzība. Tomēr ne vienmēr cilvēki apzinās motocikla iespējas un arī pārvērtē savas spējas. Rezultātā tiek pieļautas kļūdas. Taču automašīna vēl kļūdas piedos, turpretim motocikls – ne, atgādina Cingela. Arī tad, ja cilvēks ieguvis atbilstošo vadītāja apliecību, nevajadzētu uzreiz uzskatīt sevi par prasmīgu braucēju. Bieži tādos gadījumos par sliktu nostrādā pārgalvība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas