Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas jūrā sākas starptautiskās militārās mācības Open Spirit 2012

Sestdien, 12.maijā, Baltijas jūrā, Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, sāksies militārās mācības Open Spirit 2012 – mīnu un citu sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanas un iznīcināšanas operācija ar mērķi uzlabot kuģošanas drošību Baltijas jūrā. Par to portālu Diena.lv informēja Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina.

Mācībās piedalīsies Jūras spēku kuģi no ASV, Kanādas, Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) un Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (BALTRON), kuru pārstāvēs Lietuva un Latvija ar Jūras spēku flotiles (JSF) štāba un apgādes kuģi A-53 Virsaitis.

Open Spirit uzdevumi ir  mazināt risku kuģošanai, zvejniecībai un ekoloģijai; pilnveidot savstarpējo sadarbību militāru mācību un starptautisko operāciju veikšanā, pielietojot NATO procedūras, kā arī veicināt savstarpējo savietojamību jūrniecības elementu, sakaru procedūru un ūdenslīdēju-atmīnētāju darbu jomā.

Pēc aptuveniem datiem Baltijas jūras dzelme slēpj sevī aptuveni 80 000 sprādzienbīstamu objektu, kas saglabājušies no I un II pasaules kara. Kopš JSF izveidošanas (1992.gadā) no sprādzienbīstamiem objektiem ir attīrītas 770 kvadrātjūdzes Baltijas jūras - Irbes jūras šauruma un Rīgas jūras līča apgabali. No 1996. līdz 2011.gadam Latvijas teritoriālajos ūdeņos atrasti 629 sprādzienbīstami priekšmeti.

Mācības Open Spirit 2012 norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas