Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas jūras austrumu krasta ostu konkurencē Rīga ieņem piekto vietu

Baltijas jūras austrumu krasta ostu konkurencē šī gada pirmo astoņu mēnešu periodā joprojām pirmo vietu ieņem Primorska ar 50,7 miljoniem tonnu kravu, savukārt no Latvijas ostām piektajā vietā iekļuvusi Rīgas osta ar 24,75 miljonu tonnu kravu apgrozījumu.

Kā liecina ostu statistika, otro vietu ar 38,4 miljoniem tonnu ieņem Sanktpēterburgas osta, trešo - strauji augošā Krievijas osta Ustjlugā ar 28,3 miljoniem tonnu, bet ceturto - Klaipēda un Būtiņģes terminālis ar 28,07 miljoniem tonnu. Aiz Rīgas seko Ventspils ar 21,8 miljoniem tonnu un Tallina ar 20,19 miljonu tonnu kravu apgrozījumu.

Kā ziņots, šā gada pirmajos astoņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, Latvijas ostu kravu apgrozījums palielinājies par 13,9%, informēja Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomē. Ja 2011.gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijas ostu kravu apgrozījums bija 45,76 miljoni tonnu, šogad tie ir 52,15 miljoni tonnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas