Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bauskā bērnudārzu audzinātājām samazinās darba stundu skaitu un atalgojumu

Bauskas novada pirmsskolas izglītības iestādē Pasaulīte 14. aprīlī notika novada izglītības nodaļas, novada domes un pedagogu arodbiedrības pārstāvju tikšanās ar bērnudārzu audzinātājām un iestāžu vadību par atalgojuma problēmām, vēsta reģionālais laikraksts Bauskas Dzīve

Bauskas novada izglītības nodaļas vadītāja Māra Bauvare skaidroja, ka izglītības nodaļai bija informācija par to, ka piecus un sešus gadus vecu audzēkņu pirmsskolas izglītības iestādēs 2014. – 2015. mācību gadā būs ievērojami mazāk nekā bija gadu iepriekš. Ņemot vērā naudas piešķiršanas principu nauda seko skolēnam, bija skaidrs, ka finansējums būs mazāks. Tomēr pastāvējusi cerība, ka naudas pietiks.

Veidojot Bauskas novada jauno 2015. gada budžetu, kļuvis skaidrs, ka līdzekļu tomēr nepietiks. Izglītības nodaļas pārstāvji uzsvēra, ka apskatīti dažādi varianti, līdz nonākuši līdz optimālajam, pēc kura tagad izstrādā atalgojuma tarifikāciju bērnudārzos. Pirmsskolas izglītības iestādes Pasaulīte vadītāja Daina Kadiševska pastāstīja, ka audzinātājas par gaidāmajām atalgojuma izmaiņām informētas 16. martā, kas nozīmē, ka no 16. aprīļa saņems atalgojumu pēc jaunās tarifikācijas.

Audzinātājas viņām sniegtie paskaidrojumi neapmierināja - lēmums nevis samazināt maksu par likmi, bet samazinot darba stundu skaitu radījis viņu sašutumu. Neskaidrības bija, par kādu summu atalgojums tiks samazināts. Audzinātāju vidū izskanēja, ka par 40 eiro.

Novada domes pārstāvji gan bilda, ka atalgojums Bauskas novadā esot lielāks nekā vidēji valstī un pedagogiem būtu jāpriecājas par tādām atalgojuma likmēm.

Viss raksts lasāms Bauskas Dzīves portālā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas