Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

BBC interesējas par Krievijas redakcijas pārcelšanu uz Latviju

Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Latvija ir gatava uzņemt britu raidorganizācijas BBC Krievijas redakciju, ja konflikts starp Lielbritāniju un Krieviju saasināsies. Kā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Gints Jēgermanis, tad iemesls šādai interesei ir notiekošais Krievijā.

"Pie mums vērsās BBC birojs Latvijā, ņemot vērā to, ka Krievijā žurnālistiem diezgan ilgu laiku ir sarežģīti apstākļi. Briti sāka apsvērt iespēju, ka viņiem vajadzētu evakuēties no Maskavas vai no Krievijas," izteicās Jēgermanis.

BBC pārstāve gan šo gadījumu LNT nekomentē un norāda, ka neatklās nekādu informāciju par to, kur izvietots BBC personāls. Zināms vien, ka Krievijā esot ievērojams skaits žurnālistu, kuru stāsti tiek publicēti visur pasaulē. Neliela BBC redakcija atrodas arī Rīgā, un tas ir vienīgais šīs raidorganizācijas birojs visu trīs Baltijas valstu vidū. Tāpēc palīdzība BBC Krievijas redakcijai tika lūgta tieši no Latvijas.

"Mūs uzrunāja ar lūgumu sniegt atbalstu, ja tāda vajadzība rastos. Mēs šo jautājumu apspriedām un tika pieņemts lēmums Nacionālajā drošības padomē, ja britu puse lūgtu šādu atbalstu, tad Latvija būtu gatava to sniegt," norāda Ārlietu ministrijas pārstāvis. Viņš arī norāda, ka šis nav tikai deklaratīvs solis - Latvija patiešām būtu gatava sniegt praktisku palīdzību.

Tomēr gadījumā, ja Latvijai patiešām nāktos uzņemt BBC Krievijas redakciju, pastāv bažas par to, kāda varētu būt mūsu kaimiņvalsts reakcija uz šādu soli. "Ja mēs skatāmies uz to, kas ir noticis pēdējo gadu gaitā, tad šī tendence ir klaji negatīva. Ja būtu kāda reakcija, tad acīmredzot tas būtu šo tradīciju noskaņojumā," tā Jēgermanis

Latvijas BBC pašlaik darbojas divi korespondenti. Ja būs nepieciešamība uzņemt Krievijas departamentu, visticamāk, tie šeit Rīgā apvienosies.
 

Top komentāri

skats no malas
s
BBC krievu valodā ir vienīgais medijs krievu valodā, kas ir pieļaujams Latvijā.
Zombijs
Z
BBC ienaakshana Latvijaa buutu pozitiiva tikai no ekonomiskaa viedoklja,visaadi citaadi BBC jau sen ir paarveerties par Massu Dezinformaacijas liidzekli un ne ar ko neatskiras no jebkuras citas propogandas raidstacijas,slavenie BBC zhurnaalistikas standarti jau sen ir paardoti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas