Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Belēvičs prokuratūrai un policijai sūdzas par KNAB amatpersonām

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), kuru par vairākiem iespējamiem pārkāpumiem vēlas sodīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vērsies Ģenerālprokuratūrā, Drošības policijā un Valsts policijā, sūdzoties par atsevišķu KNAB amatpersonu rīcību.

Belēvičs šodien žurnālistiem sacīja, ka vērsies "kompetentās institūcijās", kurām tad varot uzdot visus papildjautājumus. Politiķis vien atklāja, ka vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, "tajā skaitā par atsevišķām KNAB amatpersonām".

Politiķis pauda, ka šodienas diskusija Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē parādīja, ka KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča "nevarēja noslēpt savu emocionālo attieksmi". "No viņas reakcijas bija skaidrs, ka viņai nepatīk manas reformas Zāļu valsts aģentūrā un farmācijas jomā, kas vērstas uz zāļu cenu pazemināšanu," žurnālistiem teica ministrs.

Viņš arī pateicās deputātiem par balsojumu, tomēr pats lūgs Saeimas balsojumā izdot viņu sodīšanai, "lai savu taisnību pierādītu tiesā".

Belēvičam un Jurčai šodienas komisijas laikā bija asa vārdu apmaiņa. Belēvičš sēdes laikā pauda pārliecību, ka atsevišķi KNAB darbinieki ir "politiski angažēti", par ko viņš esot informējis atbildīgās iestādes. Savukārt Jurča sacīja, ka "visas šīs atrunas" vērstas uz mērķi Belēvičam izvairīties no atbildības, "nepamatoti diskreditējot" KNAB amatpersonas.

Kā ziņots, Saeimas komisija šodien nepiekrita KNAB lūgumam ļaut administratīvi sodīt veselības ministru un parlamenta deputātu Belēviču saistībā ar interešu konfliktu. Par šo jautājumu vēl būs jālemj Saeimas sēdē.

Belēvičs šogad kopumā piecas reizes nonācis KNAB un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā saistībā ar iespējamiem administratīvajiem pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas