Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bērnu slimnīcas fonds saņēmis lielāko ziedojumu - 1 miljonu eiro no Mikrotīkla

Bērnu slimnīcas fonds (BSF) ir saņēmis lielāko ziedojumu slimnīcas attīstībai - 1 miljonu eiro no uzņēmuma Mikrotīkls, informē BSF."Tā negadās un tam gandrīz nav iespējams noticēt: esam saņēmuši līdz šim lielāko ziedojumu Bērnu slimnīcas attīstībai - 1 miljonu eiro no uzņēmuma Mikrotīkls. Vairākkārtīgi skaitījām nulles un sazinājāmies ar ziedotāju, vai nav gadījusies kāda kļūda pārskaitījumā.

Kļūdas nav, taču ir milzīgs prieks par iespējām un palīdzību, kādu par šo naudiņu varēsim sniegt mazajiem pacientiem," fonds vēsta paziņojumā sociālajos medijos, "ziedojuma summa mums ir milzīgs pārsteigums, jo vēl pavisam nesen nosūtījām ziedojuma līgumu, pat nenojaušot, kāda summa tur tiks ierakstīta."BSF izsaka pateicību uzņēmuma īpašniekiem par uzticēšanos tā darbam un vēlēšanos atbalstīt mazos pacientus un viņu aprūpi slimnīcā.Fonds atgādina, ka 1895.gadā Bērnu slimnīcu sāka celt arī par ziedotu naudu - 500 000 rubļu. "Esam patiesi lepni un priecīgi, ka joprojām Latvijā ir uzņēmumi un cilvēki, kuri turpina atbalstīt un celt Bērnu slimnīcu, ieguldot nopelnītos līdzekļus bērnu veselībā," uzsver BSF.BSF ir nodibināts, lai palīdzētu radīt labākus apstākļus pacientiem un viņu vecākiem, kuriem jāapmeklē un jāārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Tā dibinātāji ir septiņas privātpersonas, to vidū seši pazīstami un sabiedrībā atzīti Bērnu slimnīcas ārsti.Fonda mērķi ir atbalstīt slimnīcas attīstību Torņakalna, Gaiļezera un Ogres novietnēs, veicināt finanšu līdzekļu un citas palīdzības piesaisti, lai slimnīcā uzlabotos sniegto ārstniecības pakalpojumu kvalitāte, slimnīcas vide un atmosfēra, radīt pacientiem, viņu vecākiem un apmeklētājiem komfortablu, profesionālu vidi. Fonda galvenie darbības virzieni ir remontdarbi un telpu labiekārtošana slimnīcas vides uzlabošanai un palīdzība BKUS pacientiem, ja nepieciešama rehabilitācija vai ārstēšanās ārpus Latvijas.Līdz šim fonds ir izveidojis slimnīcas pacientiem bibliotēku, izremontējis Uzņemšanas nodaļu, Ķirurģijas un onkoloģijas nodaļu un Ausu, kakla un deguna slimību nodaļu, apmaksājis ārstēšanos ārzemēs vairākiem BKUS pacientiem, kā arī daudziem nodrošinājis rehabilitāciju, nodrošinājis bērniem rotaļlietas, spēles un grāmatas, rekonstruējis Bērnu slimnīcas Vecāku māju, kā arī nodrošina tās ikdienas funkcionēšanu u.tml.SIA Mikrotīkls ir elektroniskās komunikācijas sistēmu ražotājs, kas darbojas ar preču zīmi MikroTik. Mikrotīkls ir dibināts 1996.gadā, un tas vienādās daļās pieder Džonam Mārtinam Tulijam un Arnim Riekstiņam.SIA Mikrotīkls 2014.gadā nopelnīja 34,4 miljonus eiro, kas bija par 45% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 23,6 miljoni eiro, liecina Firmas.lv informācija. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija audzis par 31%, sasniedzot 135 miljonus eiro. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 103 miljonus eiro. Pēc apgrozījuma uzņēmums ir informācijas tehnoloģiju un programmizstrādes nozares līderis Latvijā.Kompānijas Mikrotīkls līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš 2015.gada novembrī publiskotajā korporatīvo finanšu kompānijas Laika stars un SIA Lursoft pētījumā tika ierindots Latvijas miljonāru saraksta piektajā vietā - viņa īpašumu vērtība gada laikā ir palielinājusies par 5 miljoniem eiro, sasniedzot 85 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas