Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bērziņš akreditē Izraēlas un Beļģijas vēstniekus

Darbam Latvijā Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien akreditēja Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Hāgitu Ben Jakovu un Beļģijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Franku Arnautsu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents, apsveicot jauno Izraēlas Valsts vēstnieci, uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta divpusējo politisko attiecību stiprināšanā starp abām valstīm. Viņš augstu novērtēja ebreju kopienas aktīvo iesaistīšanos Latvijas sabiedriskajās norisēs. Tikšanās laikā tika apspriests arī starptautiski aktuālais jautājums, kas saistīts ar Palestīnas valstisko statusu. Valsts prezidents pauda Latvijas atbalstu šī jautājuma risināšanai sarunu ceļā.

Sarunā ar jauno Beļģijas vēstnieku abas amatpersonas apsprieda sadarbības iespējas Eiropas Savienībā un NATO kohēzijas fondu un atbalsta lauksaimniekiem jomā. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību ES daudzgadu budžeta ietvarā paredzēt vienlīdzīgus maksājumus Latvijas lauksaimniekiem. Tāpat viņš atzīmēja Latvijas iedzīvotāju aktīvo iesaistīšanos kohēzijas fondu apguvē, salīdzinot ar citām dalībvalstīm, kas ir viens no rādītājiem, ka no šiem fondiem pieejamais finansējums nav samazināms.
Tāpat tika apspriestas iespējas veicināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm. Valsts prezidents aicināja beļģu uzņēmējus aktīvi veidot sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir atvērta investīcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas