Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bērziņš: Valdības veidošana ieilgusi ZZS izvirzīto prasību dēļ

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) līdzpriekšsēdētājs, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš LTV raidījumam_ Rīta Panorāma _norāda, ka viens no iemesliem, kādēļ koalīcijas partiju sarunas ieilgušas, ir Zaļo un zemnieku (ZZS) izvirzītās prasības.

Pēc Bērziņa domām, valdības veidošanai vajadzēja norisināties ātrāk, taču ZZS izvirzītās nesamērīgi augstās prasības attiecībā uz sfērām, kuras tā vēlētos pārraudzīt ir galvenais iemesls, kādēļ viss iekavējies. Arī sarunas esot nonākušas neparedzētā strupceļā.

Bērziņš norādīja, ka viena no NA prioritātēm ir saglabāt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra portfeli, taču to sev vēlas arī ZZS, kura vienlaikus grib pārraudzīt arī Satiksmes ministriju. "Šajā gadījumā runa ir par ministrijām, kuras, manuprāt, ir ļoti būtiskas attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu nākamo periodu," atzīmēja Bērziņš. Tāpat tieslietu ministrs uzsver, ka NA pirms vēlēšanām jau skaidri bija definējusi, ko vēlas paveikt - "Esam iesākuši darbus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), kurus vēlamies turpināt," skaidroja NA līdzpriekšsēdētājs.

NA virzītie ministri jaunajā valdībā vēlētos turpināt vadīt Kultūras ministriju (KM), VARAM un Tieslietu ministriju (TM), turklāt apvienība arī ir izteikusi gatavību no Vienotības pārņemt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadīšanu, kas pašreiz ir uzticēta Inai Druvietei, taču viņa jau paziņojusi, ka amatu atstās jebkurā gadījumā, jo nav ievēlēta 12.Saeimā.

Jautāts, vai valdības veidošanas sarunās ir jūtams, ka Vienotības iekšienē izveidojušās nesaskaņas, Bērziņš pastāstīja, ka, "tikko iestājas kādi jautājumi, kas būtu diskutējami turpat koalīcijas iekšienē, sarunas aptrūkstas un ir jāsāk viss no jauna, ja tā varētu teikt".

Redzams, ka NA dedzīgi iestājas par Latvijas Reģionālās partijas (LRA) ņemšanu koalīcijā, to Bērziņš skaidro ar "viedokļu saskanēšanu", nosakot, ka "koalīcijas paplašināšanas gadījumā valdībā tiktu pārstāvētas lielākas vēlētāju daļas intereses un daudzskaitlīgāks Saeimas vairākums".



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas