Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Biedrība Nē pirātismam Latvijā mainīs nosaukumu uz Par legālu saturu

Biedrība Nē pirātismam Latvijā, kas dibināta, lai mazinātu un novērstu nelegālā satura izplatīšanu internetā un dažādās televīzijas platformās, mainīs nosaukumu uz Par legālu saturu, aģentūru LETA informēja biedrības izpilddirektore Dace Kotzeva.

"Apzīmējot šos nelegālos darboņus, negribam lietot terminu "pirāts", jo tas ir romantizēts tēls, kas asociējas ar Džoniju Depu un filmu Karību jūras pirāti. (..) Mums jāsauc lietas īstajos vārdos - tie ir krimināli elementi, kas zog saturu, zagļi," skaidroja Kotzeva.

"Otrkārt, nē pirātismam ir kaut kas negatīvs un noliedzošs. Mēs labāk nosaukumā norādām, par ko iestājamies, un mēs iestājamies par legālu saturu un vienlīdzīgiem noteikumiem telekomunikāciju tirgū un filmu nozarē," piebilda Kotzeva.

Viņa sacīja, ka par nosaukuma maiņu nobalsoja biedrības valde un visi biedri. Nosaukuma maiņai nepieciešamie dokumenti pirmdien, 19.septembrī, tiks iesniegti Uzņēmumu reģistrā.

Kā ziņots, biedrība dibināta 2015.gada 7.oktobrī. Tās dibinātāji ir televīzijas pakalpojumu sniedzēji un audiovizuālā satura ražotāji - Lattelecom, Baltcom, Viasat Latvijas filiāle, Baltijas Mediju alianse un Forum Cinemas, bet biedri - Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LAIPA) un Cinamon Kino.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas