Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bijušam LPSR Iekšlietu ministram Bruno Šteinbrikam nepietiek stāža Latvijas pensijai

Sākot no 1.aprīļa, bijušajam LPSR Iekšlietu ministram Bruno Šteinbrikam netiks izmaksāta Latvijas pensija, jo viņam nepietiek apdrošināšanas stāža tās saņemšanai, informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).

Jau ziņojām, ka Šteinbriks šobrīd saņem izdienas pensiju no Krievijas un Latvijas. Pirms pāris nedēļām viņš saņēmis paziņojumu, ka Latvijas pensijas izmaksa viņam tiks pārtraukta. Paziņojums izraisījis neizpratni, jo viņam savulaik izdots apliecinājumu, ka vecuma pensiju Latvijā viņš var saņemt visu atlikušo mūžu.

Kā skaidro VSAA pārstāve Daina Medine, VSAA ir saņēmusi no Ārlietu ministrijas informāciju par Krievijas Aizsardzības ministrijas pensijas saņēmējiem, līdz ar to ir apzinājusi tās personas, kuras vienlaicīgi saņem Latvijas un Krievijas pensiju. Ņemot vērā, ka no 2012.gada jūlija personai, kurai ir piešķirta citas valsts pensija, piešķirto Latvijas valsts pensiju pārrēķina vai pārtrauc, ja par to pašu periodu ir piešķirta citas valsts pensija, šiem cilvēkiem pensijas ir pārrēķinātas.

Medine arī norādīja, ka periodi, par kuriem ir piešķirta Krievijas izdienas pensija, sākot ar 2013. gada 1.janvāri, no apdrošināšanas stāža tiek izslēgti, līdz ar to tiek pārrēķināta Latvijas pensija un arī piemaksa pie valsts pensijas, ja tāda ir piešķirta.

Ja pēc apdrošināšanas stāža pārskatīšanas Latvijas apdrošināšanas stāžs nav pietiekams, lai būtu tiesības uz Latvijas pensiju, tā tiek pārtraukta.

Kā informē VSAA, tieši šādā situācijā ir Šteinbriks. Izslēdzot no viņa darba stāža periodus, kuri pārklājas jeb ir ieskaitīti gan vienas, gan otras valsts stāžā, Šteinbrikam vairs nepietiek darba stāža tiesībām uz Latvijas pensiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas