Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns atstādina no amata par krāpšanu aizdomās turēto tiesu izpildītāju Veinbergu

Trešdien tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) no amata atstādinājis zvērinātu tiesu izpildītāju Rolandu Veinbergu, kurš atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu saistībā ar sirmgalvei piederošu īpašumu, aģentūrai LETA sacīja tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Bordāns sacīja, ka Veinberga statuss kriminālprocesā, ievērojot par kādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu tiesu izpildītājs tiek turēts aizdomās, nav savienojams ar tiesu sistēmai piederīgas personas amata darbību veikšanu.

Lēmums pieņemts nekavējoties pēc pieprasītās informācijas saņemšanas no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes. Tiesu izpildītājs ir atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 318. un 177.pantā, proti par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu lielā apmērā.

"Tiesu izpildītāja atstādināšana no amata darbību veikšanas uz laiku, kamēr ir piemērots aizdomās turētās personas statuss kriminālprocesā, ir atbilstīga un samērīga ar sabiedrības interesēm, nepieļaujot, ka zvērināta tiesu izpildītāja amata pienākumus turpina veikt amatpersona, par kuras darbību tiesiskumu radušās pamatotas šaubas sakarā ar tās aizdomās turētās personas statusu kriminālprocesā," uzsvēra Bordāns.

Lai nodrošinātu likumā noteikto tiesu izpildītāja amata darbību veikšanu attiecīgajā iecirknī, tieslietu ministrs ir uzdevis veikt šos pienākumus citam zvērinātam tiesu izpildītājam. Tāpat arī viņam uzdots rīkoties ar Veinberga depozīta kontā Valsts kasē esošajām depozīta summām.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu no brīža, kad tieslietu ministrs no procesa virzītāja saņēmis informāciju par aizdomās turēto personu, jautājuma izlemšana par disciplinārlietas ierosināšanu un tiesu izpildītāja saukšanu pie disciplināratbildības tiek atlikta līdz brīdim, kad likumīgā spēkā stājas procesa virzītāja galīgais nolēmums šajā kriminālprocesā.

Lēmuma pārsūdzēšana neaptur šā lēmuma izpildi.

Kā vēstīts, iepriekš TV3 raidījums Nekā personīga ziņoja, ka, iespējams, tiesu izpildītāja Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu.

Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu Veinbergam piemērots aizdomās turētā statuss, tāpat lietā aizturēta vēl viena persona, noskaidroja aģentūra LETA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas