Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordāns pieļāvis iespēju Liepājas cietumu būvēt kā publiskās un privātās partnerības projektu

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pieļauj iespēju Liepājas cietumu būvēt, izmantojot publiskās un privātās partnerības modeli, trešdien pēc Liepājas domes vadības tikšanās ar ministru paziņoja pilsētas dome.

Ministrijas pārstāvji domē iepazīstināti ar pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, ostas, lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Viens no sarunu tematiem bija arī jaunā cietuma būvniecība.

"Šobrīd mums ir projekts, kas nozīmē, ka mērķim esam pavirzījušies par vienu soli tuvāk, tomēr, lai sāktu projekta realizāciju valstiskā līmenī, jāpārskata projekta finansēšanas iespējas. Un šo jautājumu vēlamies apspriest arī kopā ar pašvaldību - kopīgi meklēt iespējas finanšu avotiem -, iespējams, jāizskata arī publiskās un privātās partnerības modeļi, kādi citviet pasaulē ir īstenoti arī cietuma būvniecības vajadzībām," paudis ministrs, piebilstot, ka gadījumā, ja projekta īstenotāji spēs atrast pievienoto vērtību, ko no šādas sadarbības gūtu uzņēmējs, tad partnerība būtu iespējama.

Ministrs arī norādījis, ka valstiskā līmenī vairs nav šaubu par moderna cietuma būvniecības lietderību, jo pašlaik cietums netiek vairs uzskatīts par vietu, kurai jāveicina noziedzības turpināšanās. Tā esot atbilstoša vide, kas audzina, izglīto un resocializē ieslodzītos, tādējādi paaugstinot iespēju, ka pēc ieslodzījuma termiņa beigām persona pilnvērtīgi atgriežas un iekļaujas sabiedrībā.

"Šobrīd nevaru pateikt, vai šāda publiskās un privātās partnerības modeļa īstenošana cietuma izveides kontekstā būtu iespējama un produktīva, jo ieslodzījuma vieta tomēr ir specifisks objekts ar atšķirīgām prasībām. Arī tuvējos kaimiņos mums nav piemēra, lai vērtētu pieredzi, tomēr kā pašvaldība izvērtēsim šādu iespēju un sniegsim savu redzējumu ministrijai," norādījis Liepājas mērs Jānis Vilnītis (LRA).

Tikšanās noslēgumā domes vadība un tieslietu ministrs pārrunājuši arī, kā stiprināt pašvaldības un ministrijas sadarbību, lai kopīgi veicinātu tiesnešu profesionalitātes paaugstināšanu un iedzīvotāju apmierinātību ar tiesu darbu. Pēc vizītes domē ministrs devies uz tikšanos ar Kurzemes apgabaltiesas tiesnešiem.

Aģentūrai LETA Bordāns atzina, ka ideja, kas ir pārrunāta Liepājā, ir "zaļa", kas nozīmē - jauna un neizpētīta. Viņš uzsvēra, ka pašlaik runāt par publiskās un privātās partnerības projektu ir pārāk agri. Sarunā ar Liepājas domes vadību ministrs esot aicinājis pilsētu apzināt, vai kādam no uzņēmējiem nav intereses iesaistīties projektā.

Jau vēstīts, ka Liepājas cietuma celtniecībai papildu līdzekļi 45 miljonu eiro apmērā ieplānoti 2022.gada budžetā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

trusis nejaukais
t
liidz shim visi esoshie privaataas partneriibas projekti ir beigushies ar korupciju. pilniigi garanteets ka shis nebuus iznjeemums.
ARGO
A
Bordāns pagūs izbaudīt "partnerību" vēl Baltajā Gulbī.
Kas būs "laimīgā firma"?
K
Vai saikne ar Bordānu un JKP būs pietiekami labi noslēpta?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas