Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Brāļiem Dukuriem tikusi piedāvāta iespēja starptautiskajās sacensībās pārstāvēt ASV

Pasaules skeletona elites pārstāvjiem - latviešu brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem - piedāvāta iespēja starptautiskajās sacensībās pārstāvēt ASV, taču tā nemaz nav tikusi nopietni izskatīta, intervijā Latvijas Radio pastāstīja sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs.

M.Dukurs ir iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs, kā arī pašreizējais Eiropas un pasaules čempions. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā pērn bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

"Pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm mums visiem piedāvāja pāriet ASV pusē, līdzi ņemot visu sportisko un intelektuālo potenciālu. Šādu iespēju gan nemaz neizskatījām, jo tas mūs neinteresē. Tas, kas ir šeit, ar dažādām niansītēm mūs pilnībā apmierina," izteicās D.Dukurs. "Mēs strādāsim mūsu valstij, Latvijai. Mums prātā ir viens projekts pēc Soču olimpiskajām spēlēm, apņemoties jaunu izaicinājumu, taču tas neietekmēs to, ko katrs mūsu sportists pārstāvēs."

Latvijas puse ir uzsākusi sarunas ar Dienvidkorejas skeletona pārstāvjiem, lai kopīgi strādātu pie attīstības un gatavotos 2018.gada olimpiskajām spēlēm.

2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs M.Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, bet T.Dukurs ierindojās ceturtajā vietā. "Mums ar valsts finansējumu pietiek, jo esam Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā. Tāpat mums palīdz mūsu sponsori, bet dažreiz investējam arī paši savus līdzekļus," komandas nodrošinājumu raksturoja D.Dukurs. "Man sarkanbaltsarkanais karogs nozīmē daudz. Ar savu sportistu sasniegumiem man šad un tad ir iespēja raudzīties uz savu karogu un dzirdēt valsts himnu, kas man ir ļoti svarīgi."

"Martins un Tomass atrodas labā formā, taču sportā daudz ko nosaka veiksme. Pamatā savu darbu vēlamies izdarīt uz visiem 100% un ar pilnu atdevi. Mums nav uzstādījums katras sacensības uzvarēt, jo pat desmitnieks pasaulē nav peļams rezultāts. Mēs tiecamies uz izciliem sasniegumiem, kas ir trijnieks Pasaules kausa kopvērtējumā, jo sportists nav mašīna, kas nemitīgi var strādāt uz maksimāliem apgriezieniem," par sezonas mērķiem pastāstīja D.Dukurs. "Gribētos uzvarēt Eiropas un pasaules čempionātā, kur varam iet uz pilnu banku. Savus konkurentus vērtējam ļoti augsti un esam gatavi ar viņiem spēkoties, taču ne par katru cenu."

Pagājušajā nedēļā Leikpleisidas trasē ASV notikušajā sezonas atklāšanas posmā Latvijas sportisti svinēja dubultuzvaru. Panākumu izcīnīja M.Dukurs, bet T.Dukurs bija otrais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas