Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Brīdina par traucējumiem e-veselības sistēmā un aicina receptes izsniegt papīra formā

Tuvākajā laikā tiks veikti pirms 10 gadiem projektētās e-veselības sistēmas uzlabošanas darbi, tāpēc iespējami traucējumi sistēmas darbībā, brīdina Nacionālais veselības dienests (NVD). Ārstniecības personas tiek aicinātas maijā kompensējamo zāļu receptes izrakstīt uz papīra recepšu veidlapām vai, izrakstot e-recepti, papildus izsniegt pacientam ārsta parakstītu e-receptes izdruku. Uzrādot aptiekā papīra receptes veidlapu vai e-receptes izdruku, nepieciešamās zāles iedzīvotāji varēs iegādāties arī e-veselības sistēmas traucējumu gadījumā.

E-veselības speciālistu komanda, kurā ietilpst gan NVD, gan Veselības ministrijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas darbinieki, izsaka pateicību ārstniecības personām, farmaceitiem, pacientiem par viņu sapratni un ļoti atvainojas par neērtībām, ar ko nācies saskarties.

"Neapgrūtinātas pacientu iespējas saņemt nepieciešamās zāles ir NVD prioritāte. Speciālisti strādā nepārtraukti, arī darba dienu vakaros, naktīs un brīvdienās, lai ātrāk atjaunotu pilnvērtīgu e-veselības darbību," pausts NVD paziņojumā medijiem. Dienests sola regulāri informēt par uzlabojumu veikšanas gaitu un prognozēm, kad darbi varētu tikt pabeigti.

Jau ziņots, ka gadījumā, ja sistēmas darbības, interneta traucējumu vai citu tehnisku iemeslu dēļ ārsts nevar izmantot e-veselības sistēmu, viņš ir tiesīgs izrakstīt pacientam recepti papīra formā. Savukārt, ja nepieciešams atvērt darbnespējas lapu, ārsts var atvērt e-darbnespējas lapu nākamo piecu darba dienu laikā, norādot sistēmā darbnespējas perioda pirmo dienu.

Top komentāri

papīra rec...
p
Čakša, ko tu saproti ar vārdu dators? Ej pensijā! 10 gadus veca versija? PĒRCIET JAUNU PRORAMMU!
Tā strādā
T
Latvijas politiķi, ierēdņi un daudzmiljonu vērtā programma. Uz jautājumu, vai kādam par to atvilks no algas, atļaušos minēt atbildi, ka pilnīgi noteikti, ka nē.
M
M
Varētu veselības ministrijas mājaslapā publicēt izdrukājamus medikamentu attēlus, kurus vajadzības gadījumā varētu izprintēt, izgriezt no papīra un norīt. E-aspirīns, E-ksanakss, E-validols utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas