Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdienās izglābti pieci apmaldījušies cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 96 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem un 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Engures novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka no viena dzīvokļa. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un tas radījis sadūmojumu. Vienā no dzīvokļa telpām atradās aizmidzis cilvēks, kuru ugunsdzēsēji atmodināja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem apskatei. 

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle un krūmi, siens, dūmvads, zaru kaudze, graudi un putekļi, labības rugāju lauki, kūdra, koka dobums, elektrības transformators, āra tualete, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas terases dēļi un nojume, šķūnis ar malku, šķūnis, pirts, rindu garāžas, divas kūtis, neapsaimniekota ēka. 

Brīvdienās ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī divos gadījumos, kad cilvēki bija apmaldījušies purvā un mežā. Sestdien tika saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Ābeļu pagastu, kur četri cilvēki bija apmaldījušies purvā. Savukārt svētdien VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Abos gadījumos, izmantojot automašīnas skaņas signālu un uzturot telefona sarunu ar cilvēkiem, tika norādīts pareizais virziens izejai no purva un meža. 

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā vai purvā, neaizmirst par drošību, bet, ja gadās apmaldīties, tad nekavējoties zvanīt 112!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas