Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdienās ugunsdzēsēji devušies uz vairāk kā 120 izsaukumiem saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem

No piektdienas līdz pirmdienas plkst. 8.00 ugunsdzēsēji glābēji devās uz vairāk kā 120 izsaukumiem saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem – 42 no izsaukumiem tika saņemti Rīgā un Rīgas reģionā, 33 Vidzemē, 21 izsaukums Zemgalē, 15 Kurzemes novadā un deviņi izsaukumi tika saņemti Latgales novadā.

Šajās trijās dienās visvairāk izsaukumu saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem tika saņemti tieši naktī no svētdienas uz pirmdienu, kad ugunsdzēsēji glābēji devās uz vairāk kā sešdesmit šādiem izsaukumiem. Lielākoties visi izsaukumi bija saistīti ar lielajā vējā nolauzto koku novākšanu no ceļa braucamās daļas vai gājēju ceļiem. Šobrīd vēl vairākās vietās Latvijā turpinās vēja radīto postījumu likvidācijas darbi. 

Sestdien, 5.decembrī, no rīta plkst. 6.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Baložos, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divas šķūņa ēkas un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo dzīvojamo māju. No šķūņiem tika iznesti divi 50 litru gāzes baloni un divi 10 litru gāzes baloni. Kopējā degšanas platība bija 50 kvadrātmetri un plkst. 8.18 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Šajā pašā dienā plkst. 15.58 tika saņemts izsaukums uz Zilupes novada Lauderu pagastu, kur dega divas saimniecības ēkas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega divas vienstāvu koka saimniecības ēkas 90m2 platībā un tajās esošais siens 140m3. Plkst. 20.42 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Savukārt šajā dienā plkst. 16.20 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Artilērijas ielu Rīgā, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un mēbeles 10m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 55 gadus vecs vīrietis. Plkst. 17.37 ugunsgrēks tika likvidēts. Kā iespējamais ugunsgrēka iemesls tiek minēts neuzmanīga smēķēšana, taču precīzus notikuma apstākļus noskaidros Valsts policija.

Svētdienas naktī plkst. 2.39 tika saņemts izsaukums uz Ikšķiles novada Tīnūžu pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega kūts ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu angāra ēka apmēram 400m2 platībā, kurā atrodas dzīvnieki un aptuveni 300 siena ruļļi. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas izveda 14 teļus. Lai veiktu ugunsgrēka dzēšanas darbus, tika piesaistīta saimnieka traktortehnika un no angāra izvesti siena ruļļi, izjaukti un salieti ar ūdeni. Svētdien plkst. 5.06 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet šorīt plkst. 8.00 turpinās tā likvidācijas darbi. 

Svētdien plkst. 19.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Neretas novada Neretas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 420m2 platībā deg vienstāvu koka šķūņa ēka un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā sadega traktors ar piekabi, smagā automašīna, kartupeļu racējs, trīs tonnas graudu, 500 kg spēkbarības, 30m3 zāģmateriālu un 100 siena ruļļi. No blakus esošās fermas ēkas tika evakuēti četri mājlopi. Plkst. 23.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 152 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 93 uz glābšanas darbiem, savukārt pieci no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji arī devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, zāle, loga rāmis, sadzīves mantas, elektrības skaitītājs, koka sēta, durvis, riepas, elektrolīnijas balsts, trīs elektrības stabi, piecas vieglās automašīnas, mikroautobuss, ēku jumti, ēkas ārsiena, piecas dārza mājas, pirts, saimniecības ēka, četros gadījumos sodrēji dūmvados un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas