Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Brīvības pieminekļa apkārtnē daudz policistu; likumsargu motorlaiva arī kanālā

Svētdienas, 16.marta, rīta pusē Brīvības pieminekļa apkārtnē ir ļoti daudz policistu, un likumsargi ar motorlaivu braukā arī pa līdzās esošo pilsētas kanālu, novēroja Diena.

Brīvības bulvāris no abām pusēm pie pieminekļa ir norobežots ar barjerām un abpus barjerām dežurē liels skaits policistu. Norobežota arī daļa Bastejkalan, kur ierādīta vieta tā saucamajiem antifašistiem, un arī tur ap barjerām ir policisti.

Savukārt pa kanālu braukā policijas motorlaiva. Sestdien, 15.martā, TV 3 Ziņas atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju vēstīja, ka tā dēvētie antifašisti plāno leģionāru piemiņas gājiena laikā pārvietoties pa pilsētas kanālu ar laivām un atskaņot padomju dziesmas. 

Viena daļa policistu ir zaļās vestēs, citi – tumšos formastērpos. Garāmgājēji svētdienas rītā nav daudz, ļoti pamanāmi ir arī žurnālisti, kuri savukārt ir oranžās vestēs. 

Bariņš cilvēku pulcējies pie bijušās Hotel De Rome Vecrīgā, kas tagad ir FG Royal Hotel. Arī tur vienā pusē novietota barjera, policisti gan ir abās pusēs. 

Doma laukumā, kurā arī pieteikts viens no pasākumiem, pie Latvijas Radio ēkas sienas izveidots nožogojums un laukumā dežurē policisti. Redzami arī divi autobusi, un vismaz vienā no tiem ir policisti. Jaunieši Doma laukumā garāmgājējiem, tostarp tūristiem, dala sarkanbaltsarkanas lentītes. 

Daļai no cilvēkiem, kuri pulcējas Doma baznīcā uz dievkalpojumu, rokās ir ziedi, kas varētu nozīmēt, ka viņi dosies plānotajā gājienā. Uz baznīcu turpina doties cilvēki.

Ap Doma baznīcas ieeju savukārt pulcējušies vairāk nekā 20 apsardzes kompānijas PM Security apsargi. TV 3 Ziņas sestdien norādīja, ka tā ir Nacionālajai apvienībai pietuvināta apsardzes kompānija.

Jau vēstīts, ka svētdien notiks latviešu leģionāru piemiņai veltīti pasākumi, kuru laikā tā sauktie antifašisti piketēs pret "nacisma glorifikāciju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas