Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Brokas prioritātes: latviešu valodas aizsardzība un uzturlīdzekļu piedziņas sakārtošana

Latviešu valodas stiprināšana un uzturlīdzekļu piedziņas jomas sakārtošana ir Baibas Brokas (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK) personīgās prioritātes tieslietu ministres amatā.

"Manuprāt, tas ir absolūti nenormāli, ka valstī ir 29 tūkstoši uzturlīdzekļu nemaksātāju, ņemot vērā, cik daudz ir viena vecāka ģimeņu uz mazturīguma robežas. Tāpat arī jāuzlabo Valsts valodas centra darbība, lai daudz rūpīgāk tiktu sekots tam, kā valsts valoda tiek izmantota," par Brokas redzējumu pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Taču lielākais uzsvars Tieslietu ministrijas darbu sarakstā likts uz priekšteču iesāktā turpināšanu. Broka sola, ka viņas vadīšanas laikā tiks pilnveidots hipotekārās kreditēšanas tiesiskais regulējums un sagatavots likumprojekts dalītā īpašuma izbeigšanai. Tas ļautu samērot zemes un apbūves īpašnieku īpašuma tiesību aizsardzību, ļaujot investoriem būt pārliecinātākiem par saviem ieguldījumiem.

Darāmo darbu sarakstā ir arī būvniecības jomas un uzņēmējdarbības vides sakārtošana, kā arī maksātnespējas administratoru darbības pilnveidošana. "Pastiprināti jāseko sabiedrībai svarīgiem maksātnespējas procesiem, piemēram, a/s Liepājas metalurgs, kur lūgsim pārliecināties, lai darbu zaudējušajiem cilvēkiem laikus tiktu izmaksātas kompensācijas un lai citas darbības noritētu atbilstoši likumam. Sagatavosim arī priekšlikumus par administratīvo atbildību, stiprinot Maksātnespējas administrācijas tiesības piemērot sodus," sola Broka.

Visu rakstu Grib paspēt stiprināt likuma bardzību lasiet pirmdienas, 3.februāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas