Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Budžeta pieņemšanas laikā deputāti debatējuši 436 reizes

2020. gada valsts budžeta izskatīšanai veltītajā vairāk nekā 20 stundas ilgušajā parlamenta sēdē deputāti debatējuši 436 reizes, liecina apkopotie dati.

13.novembra sēdes statistika liecina, ka kopumā tās laikā runāts 504 reizes: 28 reizes runāja ziņotāji par likumprojektiem, savukārt 436 reizes parlamentārieši kāpuši tribīnē, lai debatētu par likumprojektiem un tiem iesniegtajiem priekšlikumiem.

Minētais debašu reižu skaits pārsvarā sasniegts, pateicoties aktīvajām opozīcijas darbībām, izvēloties runāt teju par katru priekšlikumu. Ņemot vērā opozīcijas lēmumu pamest budžeta izskatīšanas sēdi, izrādot protestu pret koalīcijas partiju "izrādīto necieņu", potenciālais debašu kopējais apjoms varētu būt ievērojami lielāks, tā kā opozīcija nedebatēja par strīdīgākajiem un priekšlikumiem bagātākajiem likumprojektiem.

Kā ziņots, Saeima budžeta paketē iekļautos likumprojektus sāka skatīt trešdien plkst.9, pirmo darba cēlienu noslēdzot tuvu pusnaktij. Ceturtdien sēde tāpat sākās plkst.9, un bija paredzēts, ka tajā plkst.23.30 varētu tikt izsludināts pārtraukums, lai piektdien no rīta turpinātu izskatīt budžeta projektu.

Budžeta izskatīšanas laikā divas reizes tika pieņemts lēmums saīsināt debašu laiku, un otrajā reizē, kad debašu laiks saīsināts līdz vienai minūtei, opozīcija pameta zāli, tur vairs neatgriežoties. Opozīcijas politiķi pauda, ka tā ir ņirgāšanās par demokrātiju un opozīciju un viņu turpmāka atrašanās sēdē vairs nav vajadzīga.

Koalīcija lēmumu saīsināt debašu ilgumu pamatoja ar pārāk lēno virzīšanos un pārāk mazo padarīto darbu divu dienu laikā.

Likumprojektu izskatīšanas temps būtiski pieaudzis, opozīcijai pametot sēžu zāli. Tas nodrošinājis iespēju koalīcijai pēdējos budžeta paketē iekļautos desmit likumprojektus izskatīt aptuveni pusotrā stundā, priekšlikumus atbalstot gandrīz bez debatēm.

Kopumā budžeta paketē tika ietverti vairāk nekā 450 priekšlikumi.

Likums "Par valsts budžetu 2020.gadam" paredz, ka nākamajā gadā ieņēmumi valsts budžetā plānoti 9 894 133 419 eiro apmērā, savukārt izdevumi iezīmēti 10 001 641 058 eiro.

Top komentāri

Tālis
T
Vairums nebija debates, bet sevis izrādīšana, turklāt bieži vien muļķīgā veidā - lai neteiktu vairāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas