Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Burovs kā Valsts pārvaldes komisijas prioritātes akcentē birokrātijas mazināšanu un sadarbību ar sabiedriskajām organizācijām

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai būs jākoncentrējas uz birokrātijas mazināšanu, kā arī sadarbības turpināšanu ar sabiedriskajām organizācijām, aģentūrai LETA sacīja jaunievēlētais komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Politiķis norādīja, ka visus komisijas deputātus vieno apņēmība cīnīties ar birokrātiju, lai iedzīvotājiem vienkāršotu procedūras gan valsts, gan pašvaldības līmenī.

Burovs arī uzsvēra, ka būtu jāvērtē pašvaldību aizņēmumu izmantošana, vai līdzekļi tiek ieguldīti lietderīgi. Politiķis šajā kontekstā pieminēja problemātisko finanšu situāciju Rēzeknē.

Valsts pārvaldes komisijas jaunais vadītājs arī atzīmēja, ka tiks turpināta pieeja, ka komisija vērtē sabiedrisko organizāciju iesniegtos priekšlikumus, un, ja tie atzīti par atbilstošiem, komisija tos virzīs izskatīšanai tālāk Saeimas sēdē kā savus priekšlikumus.

Parlamentārieši turpinās strādāt pie Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jautājumiem. Burovs apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai deputāti turpinās sekot līdzi arī virzībai uz pašvaldību referendumu ieviešanu.

Komisijas vadītājs plāno tikties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu (JV), finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV), Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Gintu Kaminski un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem.

Komisijas sēdē Burovs aicināja deputātus līdz nākamajai tikšanās reizē padomāt par savu redzējumu, priekšlikumiem komisijas tālākai darbībai.

Kā ziņots, par Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāju otrdien ievēlēts Burovs.

Septembra sākumā partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes priekšsēdētājs Burovs pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem pavēstīja, ka GKR un Zaļo un zemnieku savienība kopīgi startēs 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, un ka pats politiķis ar 53.balsi Saeimā atbalstīs jauno valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas