Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Būtiski pieaudzis par uzturlīdzekļu nemaksāšanu notiesāto personu skaits

Šogad būtiski pieaudzis to cilvēku skaits, kas notiesāti par uzturlīdzekļu nemaksāšanu, proti, pērn par šo likumpārkāpumu notiesāta tika tikai viena persona, bet šogad - 17, aģentūra LETA uzzināja Tieslietu ministrijā (TM).

Ministrijā atgādināja, ka pērn tika parakstīta starpresoru vienošanās starp Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju (UGFA), Valsts policiju (VP) un Ģenerālprokuratūru par sadarbību, lai novērstu izvairīšanos no bērna uzturēšanas un apgādāšanas pienākuma. 

TM arī norādīja, ka no statistikas datiem redzams, ka vairākumā gadījumu krimināllieta tiek izbeigta jau pirmstiesas procesā, apsūdzētajam un prokuroram vienojoties par sodu, vai nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības, kas liecina, ka apsūdzētās personas savu vainu atzīst, vēlas laboties un visdrīzāk turpmāk pildīs vecāka pienākumu un nodrošinās bērnu ar uzturlīdzekļiem. 

Tāpat, apkopjot rezultātus, tika secināts, ka šogad tiesās ir saņemta 41 lieta par uzturlīdzekļu nemaksāšanu, no tām izskatīta ir 21, bet neizskatītas - 20. 

Krimināllikums par uzturlīdzekļu nemaksāšanu paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Ministrijā iepriekš skaidroja, ka, lai sekmētu parādu atgūšanu no uzturlīdzekļu nemaksātājiem, parādnieku motivēšanai tiek ieviesti arvien jauni mehānismi. Piemēram, šī gada 1.jūlijā stājās spēkā regulējums, kas paredz atvieglotu parāda segšanas kārtību, proti, ja parādnieks divu gadu periodā nosedz savu pamatparādu, likumiskie procenti tiek dzēsti.

Top komentāri

Izdomāja Pēteris Leiškalns
I
To sistēmu izdomāja Pēteris Leiškalns no Bērnu ministrijas. Tagad večiem viņa dēļ jācieš
Krišjānis Silavnieks
Vai LETAs talants (ha!) arī ir alimentu NEMAKSĀTĀJS saviem bērniem, ja knapi spēja ierakstīt š.g. ciparu 40, bet tik ļoti kautrējās pieminēt lielo skaitu? Uzturlīdzekļu nemaksātāju kopējais parāda apmērs pret valsti šobrīd pārsniedz 320 miljonus eiro, informē Tieslietu ministrijā (TM). Vairāk nekā 40 000 vecāku nepilda pienākumu uzturēt savus bērnus. Viņu vietā uzturlīdzekļi bērniem tiek izmaksāti no valsts budžeta, kas vidēji katru mēnesi sastāda 4,5 miljonus eiro.
la
l
Varēja uzrakstīt, cit tad no tiem 17 samaksāja alimentu parādu? Cik no viņiem sāka maksāt alimentus? Cik no notiesātajiem sāka maksāt alimentus? Cik nemaksātājiem ir po..j un viņi tā arī neko nemaksā? Lūk tad būtu ko vērtēt un salīdzināt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas