Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Būtiski starpgadījumi saistībā ar 9. maija svinībām nav konstatēti

Saistībā ar Krievijā svinamās "Uzvaras dienas" atzīmēšanu Latvijā svētdien būtiski starpgadījumi nav konstatēti, bet par sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi gan Rīgā, gan Daugavpilī, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Simona Grāvīte.

Lielākoties procesi uzsākti par pulcēšanos, nepakļaušanos policistu darbinieku likumīgajām prasībām, kā arī mutes un deguna aizsega nelietošanu. Konstatēti arī pārkāpumi saistībā ar bijušās PSRS simbolikas neatļautu izmantošanu.

Jau ziņots, ka iespējamu neatļautu pulcēšanos Daugavpilī policija pamanīja sociālajos tīklos. Likumsargi ir sākuši administratīvo procesu, tiek skaidroti apstākļi un iespējamās vainīgas personas tiks sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat Daugavpilī tika konstatēta kāda automašīna, kas pārvietojās ar izkārtu karogu, tādējādi aizklājot valsts reģistrācijas numurzīmi, kā arī pēcāk bēga no policijas. Saistībā ar šo gadījumu uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi.

Policija aizvien nodrošina kontrolētu cilvēku plūsmu pie pieminekļa Uzvaras parkā, Pārdaugavā, bet apmeklētāju skaits ir būtiski samazinājies, salīdzinot ar agru pēcpusdienu, kad vairākus simtus metru garā rindā pie pieminekļa stāvēja vairāki tūkstoši cilvēku.

Cilvēkiem nav ļauts uzkavēties pie pieminekļa un drūzmēties, likumsargi atgādina par divu metru distances ievērošanu un uzrauga, lai neveidotos pulcēšanās. Nepieciešamības gadījumā cilvēki tiek izkliedēti.

Tāpat joprojām tiek kontrolētas citas piemiņas vietas Rīgā un citviet Latvijā.

Jau vēstīts, ka policija svētdien slēdza tiešu piekļuvi piemineklim Uzvaras parkā, un iedzīvotāji tika aicināti atnestos ziedus novietot uz galdiem pirms pieminekļa. Ziedus līdz piemineklim aiznesa Rīgas parkus apsaimniekojošā uzņēmuma "Rīgas mežu" piesaistīti līgumstrādnieki, aģentūrai LETA apliecināja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Piemineklis Uzvaras parkā tika iežogots ar dzeltenajām policijas barjerām, kas izvietotas gar Bāriņu ielu un Uzvaras bulvāri, kā arī virzienā no slēpju nomas mājas pāri parkam līdz Bāriņu ielai.

Piemineklim bija iespējams tuvoties tikai no Bāriņu ielas un Uzvaras bulvāra stūra. Sanākušie cilvēki rindās gaidīja savu kārtu, lai noliktu ziedus. Prom varēja doties tikai pa koridoriem pa labi un kreisi no pieminekļa Bāriņu ielas un Uzvaras bulvāra virzienā.

Uzvaras parka tuvumā esošajās ielās bija ierobežota transportlīdzekļu kustība, tostarp arī apstāšanās un stāvēšana. Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojumā slēgtas sabiedriskā transporta pieturas, tādēļ līdz piemineklim nākas mērot tālāku ceļu.

Daugavpilī ziedu nolikšana, kā ierasts, notika Dubrovina parkā. Nopietna drūzmēšanās pie piemiņas memoriāla padomju armijas karavīriem nebija vērojama.

Kā ziņots, lai gan individuāli nolikt ziedus nav aizliegts, tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un tās pasliktināšanās riskus valstī, pulcēties piemiņas vietās nedrīkst un uzreiz pēc ziedu nolikšanas jādodas prom.

Rīgā tradicionāli ik gadu 9.maijā norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība "9maijs.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas