Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Būvniecības uzrāviens, svētkus gaidot

Līdz Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem atlikuši aptuveni deviņi mēneši. Lai gan svētku galveno norises vietu – Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona – atjaunošana norit ātrāk, nekā sākotnēji plānots, būvnieki saskaras ar vairākiem izaicinājumiem.

Mežaparka estrādes būvniecības posmā teju jau pabeigti esot ceļu ieklāšanas darbi, kā arī ārējo komunikāciju un elektroinstalāciju tīkli ir gandrīz pilnībā ievilkti, Dziesmu un deju svētku padomes sēdē pagājušajā nedēļā informēja Rīgas domes nekustamā īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.  Spāru svētki plānoti 31. oktobrī, bet estrādi ekspluatācijā paredzēts nodot 2018. gada 18. jūnijā. 

Ap svētku laiku tiks parakstīts līgums par nākamo estrādes būvniecības kārtu, kuras laikā paredzēts veidot akustisko membrānu. "Tai jābūt gaišai un vieglai," piebilda Burovs. Atkarībā no tās vizuālā izskata var pilnībā mainīties estrādes kopējais arhitektoniskais tēls. Kultūras ministre Dace Melbārde ieteica membrānu vispirms izmēģināt kādā mazākā objektā, jo šāda prototipa kā Mežaparka estrādei neesot nevienai ēkai Latvijā. Svētku mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs Romāns Vanags uzsver, ka estrādei ir jākalpo ne vien Dziesmu svētku vajadzībām, bet arī ikdienā – tai ir potenciāls kļūt gan par mūzikas un dejas profesionāļu, gan apmeklētāju iecienītu kultūras pieturu.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 23.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas