Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Būvvalde aicina sākt kriminālprocesu pret Mirski par neslavas celšanu

Rīgas pilsētas būvvalde lūgusi Valsts policiju izvērtēt Aleksandra Mirska teikto, ka daži vadoši Rīgas domes (RD) darbinieki nākamajās dienās pēc Zolitūdes traģēdijas konfiscējuši un pielabojuši ar Zolitūdes Maxima būvniecību saistītus dokumentus, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas domē. Rīgas būvvalde norādījusi, ka, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, būvprojektus izstrādā ne mazāk kā trīs eksemplāros.

Oriģinālu glabā projektētājs, otro eksemplāru - būvniecības kopiju ar saskaņojumu oriģināliem - projektētājs iesniedz būvvaldē glabāšanai arhīvā, bet trešo kopiju projektētājs nodod pasūtītājam.Pēc būvvaldes teiktā kopš šī gada 21.novembra dokumentācija saistībā ar būvniecību Priedaines ielā 20 nav izsniegta un nevarēja būt izsniegta trešajām personām, tostarp Rīgas domes amatpersonām, kā arī tajā nav veikti nekādi labojumi vai papildinājumi. Būvvalde norāda, ka tās arhīvā esošajā dokumentācijā nav iespējams veikt labojumus, jo tie būtu acīmredzami, salīdzinot ar pārējiem būvprojekta eksemplāriem, tajā skaitā tiem, kurus Valsts policija ir izņēmusi no projektētāja arhīva.RD būvvalde uzskata, ka Mirska izplatītā informācija ceļ neslavu Rīgas domei, tāpēc pieņemts lēmums aicināt policiju uzsākt kriminālprocesu. Jau vēstīts, ka Eiropas parlamenta deputāts un bijušais Saskaņas centra biedrs Aleksandrs Mirskis svētdien, 24.novembrī, nācis klajā ar paziņojumu, ka atsevišķi Rīgas būvvaldes darbinieki pēc Zolitūdes traģēdijas izņēmuši un pielabojuši dokumentus, kas saistīti ar tirdzniecības centra Maxima būvniecību Zolitūdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas