Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds
Veselības ministre Anda Čakša

Čakša: Ārstniecības personu samaksas palielinājuma jautājumos atkāpšanās nav iespējama

Ārstniecības personu darba samaksas palielinājuma jautājumos atkāpšanās nav iespējama, uzsvērusi veselības ministre Anda Čakša.

Atzīmējot Medicīnas darbinieku dienu, ministre pauž, ka veiksmīga veselības nozares attīstība nav realizējama bez pašu darbinieku atbalsta un izpratnes.

"Katram mūsu - mediķu - lēmumam un rīcībai ir jābūt vērstam uz kopējo mērķi, tas ir, nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpi ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Es ticu, ka, strādājot mediķa profesijā, ikvienu jūsu darbu pavada šī apņemšanās," mediķus uzrunā Čakša.

Ministre norāda, ka 2017.gads ieies Latvijas vēsturē kā laiks, kad veselības nozares kontekstā asāk nekā iepriekš līdzās veselības aprūpes pieejamībai iezīmējās kritiski svarīgais ārstniecības personāla nodrošinājuma jautājums ārstniecības iestādēs un viņu gatavība turpināt darbu.

"Jautājums, kas iepriekš palika nesaklausīts vai nesaprasts, ko uztvēra kā "vienu no risināmajiem", jautājums, kam netika pievērsta pienācīga uzmanība. Pašlaik ir viennozīmīgi skaidrs, ka ārstniecības personu darba samaksas palielinājums ir prioritāte, plānojot nākamā gada veselības nozares budžetu un ilgtermiņā plānojot cilvēkresursus," uzskaita veselības ministre.

Tāpat viņa uzsvēra, ka ārstniecības personu darba samaksas palielinājuma jautājumos atkāpšanās nav iespējama un ir pienācis laiks pārskatīt prioritātes un novirzīt ārstniecībai adekvātu finansējumu.

"Tas ir jautājums par valdības kopēju izšķiršanos nodrošināt valsts apmaksātu veselības aprūpi Latvijas iedzīvotājiem vai nē. Jo bez personāla - bez ārstiem, māsām, ārstu palīgiem, vecmātēm un citiem speciālistiem - ārstniecība nav iespējama," skaidro Čakša, papildinot, ka šī izpratne valdībā un koalīcijas partneru vidū ir panākta.

Viņa arī norāda, ka ir panākta vienošanās, ka nākamgad ārstniecības personu darba samaksas palielinājumam tiks novirzīti būtiski papildu līdzekļi - "tā vairs nebūs atalgojuma celšana tikai saistībā ar valstī noteiktās minimālās algas palielinājumu".

Top komentāri

nu nu
n
viss tukša diršana! ir viennozīmīgi skaidrs, ka nekavējoties jāsamazina birokrātiskais aparāts, tad arī nauda būs!!!
Valdis
V
Ko nu fleitē, Čakša !!! Tu no sākuma reorganizē savu Medicīnas Astoņkāji ! Pie mums jau tā budžets medicīnā, uz vienu iedzīvotāju, ir tik pat liels, kā Vācijā un citās attīstītās valstīs ! Uztaisi auditu un paskaties cik Tavā pakļautībā ir lieku kantoru, un cik naudas "aiziet pa kreisi" ! Un tad vāvuļo par finansējuma nepieciešamību. Jeb pati esi tajā Astoņkājī un baidies ?
signe
s
Rādās ka būs jāpiekrīt tiem politiķiem kuri saka: MEDICĪNĀ REFORMAS NENOTIEK UN ADMINISTRATĪVAIS APARĀTS IZSKATĀS KA PAT PIEAUG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas