Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Čakša: Rindas pie speciālistiem samazinājušās vidēji par 42%

Veselības aprūpes sistēmas reformas rezultātā rindas pie speciālistiem vidēji samazinājušās par 42%, ceturtdien preses konferencē paziņoja veselības ministre Anda Čakša (ZZS). Vienlaikus rindas uz izmeklējumiem samazinājušās par 33%, bet rindas uz pakalpojumiem dienas stacionāros - par 68%, teica Čakša, piebilstot, ka tieši dienas stacionāru gadījumā rindas bija vislielākās.

Ministre gan atzina, ka gaidīšanas laiks uz pakalpojumiem dienas stacionārā joprojām ir ļoti ilgs, uz atsevišķiem pakalpojumiem sasniedzot pat vairāk nekā 500 dienas.

Čakša uzskata, ka kopumā sasniegtie rezultāti, proti, redzamais rindu samazinājums, liecina, ka reformas izvēlētais virziens ir pareizs un dod rezultāti. "Sajūtu zināmu gandarījumu, jo galvenie momenti - gan tikšana pie ārsta, gan mediķu atalgojumus - vainagojušies ar rezultātu," sacīja ministre.

Viņa skaidroja, ka pirms reformas sākšanas bija 17 ārsti, pie kuriem rindas bija vislielākās. Šīs problēmas risināšanā tika ieguldīti 3,4 miljoni eiro, kas ļāvis rindas pie šiem speciālistiem samazināt par 42%.

Piemēram, pirms finansējuma investēšanas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers rinda pie acu ārsta bija 150 dienas, bet tagad 31 diena. Tāpat ārstniecības iestādē Veselības centrs 4 uz konsultāciju pie endokrinologa bija jāgaida 117 dienas, tomēr tagad šis laiks samazinājies līdz 33 dienām.

Vienlaikus ministre atzina, ka visur rindu samazinājums nav tik liels, un pie atsevišķiem speciālistiem konkrētās ārstniecības iestādēs rindas gaidīšanas laiks joprojām ir ļoti ilgs, sasniedzot pat gandrīz 250 dienas.

Ministre norādīja, ka līdz rudenim, kad notiks Saeimas vēlēšanas, joprojām ir virkne daudz un dažādu uzdevumu, kurus jāpaspēj paveikt, tostarp jāizstrādā tehniskie noteikumi jaunajai valsts veselības apdrošināšanas sistēmai, lai Veselības ministrija varētu sākt sabiedrības informēšanas kampaņu.

Top komentāri

Bauskas tante
B
No kurienes tādi procenti?Nav dzirdēts,ka rindas būtu īsākas.
Girts
G
Cik tas ir sekli, ministres kundze. Vienkarsi cilveki vairs negaida uz bezmaksas rindu, jo tik pat to nevar sagaidit, vai vispar dabut. Statistiski ir pozitivs raditajs, bet pajautajiet cilvekiem. Jums tak ir bail iziet ielas un aprunaties ar cilvekiem, jo labi ziniet ko jums tur pateiks.
Margarita
M
Pēdējās muļķības! Kā bija rinda 7-8 mēnešus, tā palika. NEKAS NAV SAMAZINĀJIES!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas