Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Celta trauksme par LU rektora amata kandidāta promocijas darbu

Latvijas Universitāte (LU) atbilstoši Trauksmes celšanas likumam saņēmusi trauksmes cēlēja ziņojumu par universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāna, profesora Gundara Bērziņa promocijas darba atbilstību akadēmiskās ētikas un kvalitātes kritērijiem, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

LU norādīja, ka šāda informācija liek augstskolai ļoti nopietni reaģēt, lai pārbaudītu gan ziņojumā minēto informāciju, gan paša promocijas darba un promocijas procesa kvalitāti. Universitāte šo gadījumu nodevusi izvērtēšanai neatkarīgām koleģiālām institūcijām, un pēc to atzinumu saņemšanas lems par turpmāko rīcību.

Lai izvērtētu gan trauksmes cēlēja ziņojumā, gan plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un nodrošinātu minēto faktu pārbaudi gan no juridiskā, gan ētiskā viedokļa, LU nodevusi informāciju izvērtēšanai arī Akadēmiskajai ētikas komisijai, kā arī plāno izveidot atsevišķu komisiju, kas pārbaudīs izskanējušos apgalvojumus un sniegs informāciju atbilstošām valsts institūcijām un plašsaziņas līdzekļiem.

Bērziņš ir viens no diviem kandidātiem šonedēļ, 24. maijā, gaidāmajās LU rektora vēlēšanās, konkurējot uz šo amatu ar pašreizējo augstskolas vadītāju Indriķi Muižnieku.

Jāatgādina, ka trauksmes celšanas likums stājās spēkā maijā.

Celt trauksmi var par korupciju, krāpšanu, amatpersonu bezdarbību, nolaidību vai ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas, valsts naudas un mantas izšķērdēšanu, sabiedrības veselības, būvniecības, vides, pārtikas, darba drošības, sabiedriskās kārtības apdraudējumu, kā arī cilvēktiesību pārkāpumiem, pārkāpumiem publisko iepirkumu jomā, finanšu un kapitāla tirgus sektorā un konkurences tiesību pārkāpumiem.

Likums paredz, ka ar brīdi, kad persona cēlusi trauksmi, tai un tās radiniekiem jānodrošina personu identitātes aizsardzība. Tāpat jānodrošina tās personas konfidencialitāte, par kuru trauksme celta.

Top komentāri

Hmm...
H
G.Bērziņš var ieiet vēsturē — vai šis nav pirmais gadījums, kad piemērots Trauksmes celšanas likums?
Romualds Karpinskis
R
Vai tad rīt abu pretendentu apsolītā diskusija nenotiks jebšu tā būs jāorganizē dažādās telpās?
Rutku tēvs
R
Tas met ļoti tumšu ēnu uz visu Latvijas Universitāti... Varbūt, ka ir iemesls daudz plašākai pārbaudei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas