Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ceļu satiksmes drošības padome atbalsta stacionāro fotoradaru nodošanu CSDD

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atbalstīts priekšlikums stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumam. Tas paredz, ka fotoradaru ieviešanu un darbību varētu  nodrošināt VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD).

Ceturtdien, 18.aprīlī, notika kārtējā Ceļu satiksmes drošības padomes sēde, kuras laikā Iekšlietu ministrija (IeM) ziņoja par darba grupā izskatītajiem diviem stacionāro fotoradaru ieviešanas variantiem. Padome atbalstīja darba grupas piedāvāto variantu, kurš paredz fotoradaru ieviešanu uzticēt CSDD. Šo priekšlikumu plānots iesniegt valdībā.

Darba grupa secinājusi, ka CSDD veic ceļu drošības auditu un vispārēju pārraudzību, veido un uztur transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru (tajā esošie dati ir viena no galvenajām automātisko ātruma mērierīču sistēmas sastāvdaļām), kā arī informē un izglīto ceļu satiksmes dalībniekus. 21 gada laikā CSDD ir spējusi izveidot sekmīgi darbojošos un plašu tehniskās infrastruktūras sistēmu, lai veicinātu ceļu satiksmes drošību, tajā skaitā – lai veiktu transportlīdzekļu tehnisko apskati. Turklāt arī Igaunijā un Lietuvā automātisko fotoradaru ieviešanu un darbības nodrošināšanu veic transporta ministriju pārraudzībā esošās institūcijas.

Iekšlietu ministrijas vadītās darba grupas sagatavotais „Informatīvais ziņojums par pārkāpumu fiksēšanas tehnisko līdzekļu (fotoradaru) ieviešanu” paredz, ka CSDD pakāpeniski (no 2013.gada līdz 2017.gadam) ik gadu iegādāsies un uzstādīs 20 fotoradarus, kuru pirkšanai izmantos CSDD peļņas daļas. Lai to nodrošinātu, līdz tam Satiksmes ministrija (SM) kopīgi ar IeM sagatavos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, tostarp, nosakot CSDD kompetenci nodrošināt pārkāpumu fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem (fotoiekārtām un videoiekārtām), neapturot transportlīdzekli.

Tāpat šodien notikušajā Ceļu satiksmes padomes sēdē tika skatīts jautājums par CSDD 2012.gadā īstenotajām un 2013.gadā plānotajām ceļu satiksmes drošības kampaņām un izglītības projektiem bērniem un jauniešiem, kā arī par situāciju ceļu satiksmes drošības jomā, aktualitātēm un nākotnes vīzijām. Paredzēts, ka šogad CSDD turpinās iepriekšējos gados uzsāktās izglītojošas un informējošas kampaņas, tajā skaitā – par braukšanu reibumā, par mazaizsargāto satiksmes dalībnieku (mopēdistu) drošību. Liela nozīme sabiedrības izglītošanas pasākumu plānošanā ir  ceļu satiksmes negadījumu statistikas datu aktuālās analīzes rezultātiem. Visus sabiedrības izglītojošos un informējošos pasākumus paredzēts veidot sadarbībā ar Valsts policiju, kā arī privātiem partneriem.

Padomes sēdē izskatīja arī Ceļu satiksmes drošības plāna projektu 2014.-2016.gadam un lēma par padomes rīcībā esošo naudas līdzekļu sadali ceļu satiksmes drošības pasākumu rīkošanai, kā arī par pieteiktajiem projektiem 2013.gadam.

Ceļu satiksmes drošības padomi vada satiksmes ministrs Anrijs Matīss, sēdē piedalījās padomes priekšsēdētāja vietnieks, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kā arī pārstāvji no SM, CSDD, IeM, Valsts policijas un citām institūcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas