Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Centīsies kliedēt stereotipus par gados vecāku cilvēku nodarbināšanu

Lai vairotu gados vecāko nodarbināto vērtību darba tirgū, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) projektā "Atbalsts ilgākam darba mūžam" sāks informatīvo kampaņu Zaļā gaisma gados stiprajiem, aģentūru LETA informēja NVA.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā no visiem nodarbinātajiem 33,7% ir vecumā virs 50 gadiem. Tomēr, meklējot jaunus darbiniekus, tikai aptuveni 31% darba devēju ir gatavi nodarbināt pirmspensijas vecuma kandidātus. Šajā nodarbināto grupā ir liels potenciāls, kas netiek pietiekami izmantots, uzsver NVA. Tie ir strādājošie, kuriem jāpalīdz pielāgoties mūsdienu darba tirgus prasībām, lai paliktu darba tirgū pēc iespējas ilgāk un saglabātu ekonomisko aktivitāti. Savukārt darba devējiem jāsniedz iespējas izmantot šādu darbinieku potenciālu, norāda aģentūrā.

Šī iemesla dēļ kampaņas mērķis ir mazināt iesīkstējušus stereotipus un uzsvērt gados vecāko nodarbināto priekšrocības darba tirgū, iedrošināt darba devējus un palīdzēt tiem noturēt pirmspensijas vecuma darbiniekus, kā arī stiprināt izpratni, ka gadi un tajos uzkrātā dzīves pieredze ir vērtīgs resurss, uzsver NVA.

Kampaņas atklāšana norisināsies 23.augustā plkst.11 NVA telpās Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 38 k-1. Pasākumā piedalīsies labklājības ministrs Jānis Reirs, NVA direktore Evita Simsone, projekta "Atbalsts ilgākam darba mūžam" projekta vadītāja Mairita Mēnese, kā arī darba devēju, arodbiedrību un nodarbināto organizāciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas