Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ceturtdien vietām gaidāms stiprs lietus un krusa

Ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā Latvijā augs negaisa mākoņi, galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā lokāli gaidāma liela krusa un stiprs lietus, kas var izraisīt īslaicīgus plūdus, brīdina sinoptiķi. Šodien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no +11,2 grādiem Zosēnos līdz +19,3 grādiem Rīgas centrā un Rucavā un +20,0 grādiem Liepājas ostā.

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs visu Latvijas teritoriju iekļāvis pirmā jeb zemākā brīdinājuma līmeņa zonā, bet daļa Kurzemes un Zemgales iekļauta otrā riska zonā. Galvenie negaisa riski būs lielgraudu krusa un pārmērīgs nokrišņu daudzums, lokāli gaidāmas arī postošas vēja brāzmas.

Saule gaisu sakarsēs līdz +25..+30 grādiem. Paaugstinoties gaisa mitrumam, laiks kļūs īpaši sutīgs, lai gan tveici mazliet vājinās lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā dienas otrajā pusē, it īpaši vakarā, ir iespējams pērkona negaiss. Pēcpusdienā, pūšot mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra pietuvosies +30 grādiem.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +20..+25 grādiem.

Mākoņi daļēji sedz debesis, dažviet Kurzemē nedaudz īslaicīgi līst. Pūš pavisam lēns vējš, galvenokārt dienvidaustrumu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra sāk paaugstināties; naktī tā bija noslīdējusi līdz +19 grādiem pilsētas centrā un +15 grādiem starptautiskajā lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +26..+28 grādi, piekrastē vietām +23 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.jūnijā bija +36 grādi Spānijā un +37 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu 0..-1 grāds Islandē un Alpu kalnos

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 757-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas