Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cietumos varēs strādāt tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu

No 11.oktobra ieslodzījuma vietu teritorijā varēs atrasties tikai tādas personas, kurām ir derīgs Covid-19 sertifikāts, aģentūra LETA noskaidroja Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Šī prasība neattiecas uz ieslodzītajiem, bet uz personālu un apmeklētājiem. 

Ieslodzījuma vietu darbiniekiem pieļaujams arī negatīvs RNS testa rezultāts, ja tests veikts pēdējo 72 stundu laikā pirms ierašanās ieslodzījuma vietā.

Informācija par epidemioloģiskās drošības nosacījumiem ieslodzījuma vietās, arī par ieslodzījuma vietu darbinieku, kas ir uzsākuši vakcinācijas procesu, testēšanu, tiks publicēta pēc valdības lēmuma pieņemšanas.

Jau ziņots, ka Krīzes vadības padome ceturtdien, 7.oktobrī, vienojās par ārkārtējās situācijas izsludināšanu uz trīs mēnešiem. 

Visā publiskajā sektorā tiks noteikts pienākumu obligāti vakcinēties pret Covid-19,  pēc padomes informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka ministrijas strādā pie vadlīnijām, kā darba devējiem rīkoties saistībā ar darbinieku vakcinēšanos. Ja līdz šim pienākums vakcinēties tika noteikts mediķiem, pedagogiem un sociālās aprūpes centru darbiniekiem, tad tagad KVP lēma, ka obligāti jāvakcinējas būs arī publiskajā sektorā strādājošajiem - gan valsts, gan pašvaldību sektorā.

Tāpat tiks paplašinātas vakcinācijas prasības privātajā sektorā. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pēc sēdes pauda, ka privātajiem darba devējiem ar gaidāmo Ministru kabineta lēmumu tiks uzdots obligāti izvērtēt pienākumu noteiktiem darbiniekiem vakcinēties, īpašu uzmanību vēršot uz personām, kuru darbība ir kritiski nepieciešama uzņēmuma darbības turpināšanai vai kuru darba pienākumi iekļauj tiešu kontaktu ar klientiem.

Lai šie lēmumi stātos spēkā, tie piektdien būs jāapstiprina ārkārtas Ministru kabineta sēdē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas