Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Covid-19 dēļ vairākās pašvaldībās līdz decembra beigām ieviesīs papildu ierobežojumus

Covid-19 izplatības dēļ vairākās pašvaldībās no rītdienas, 10.oktobra, līdz 31.decembrim ieviesīs papildu ierobežojumus, paredz piektdien valdības ārkārtas sēdē pieņemtie grozījumi noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Papildu īpašie epidemioloģiskās drošības pasākumi līdz 31.decembrim noteikti, ņemot vērā augsto 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju - Aizputes novadā 537,1, Daugavpilī 205,8, Daugavpils novadā 94,3, Dundagas novadā 576,8, Kuldīgas novadā 380,9, Olaines novadā 164,1, Talsu novadā 126,2 un Krāslavas novadā 148,4.

Ņemot vērā to, ka infekcijas izplatība šajos reģionos ir saistīta ar izplatību darba kolektīvos un izglītības iestādēs, ir jāierobežo cilvēku pulcēšanās ārpus darba laika citos kolektīvos, mākslinieciskajos kolektīvos, interešu un profesionālās ievirzes izglītības, kā arī amatieru sporta pasākumos, skaidroja Veselības ministrijā.

Tādēļ minētajās teritorijās no 10.oktobra līdz 6.novembrim papildus valstī kopumā noteiktajiem ierobežojumiem būs aizliegtas klātienes amatiermākslas un māksliniecisko kolektīvu nodarbības, kā arī amatieru sporta pasākumi un pasākumi interešu un profesionālās ievirzes izglītības apguvei.

Tāpat tiek noteikts, ka pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās iekštelpās vienlaikus nedrīkst uzturēties vairāk par 500 cilvēkiem, savukārt sabiedriskās ēdināšanas vietas, piemēram, kafejnīcas, restorāni un bāri drīkst strādāt no plkst.6 līdz plkst.24.

Vienlaikus iekštelpās nedrīkstēs organizēt un notikt pasākumi, kuros nav fiksētas personalizētas sēdvietas. Tas nozīmē, ka notikt var teātra izrādes, koncerti, kino seansi un konferences, bet ne diskotēkas un citi pasākumi bez noteiktām sēdvietām.

Pēc Veselības ministrijas speciālistu domām, šie ierobežojumi šobrīd ir optimāli un sabalansē riskus sabiedrības veselībai un nodrošina iespējas saimnieciskajai darbībai šajās administratīvajās teritorijās. Arī turpmāk epidemiologi rūpīgi analizēs situāciju, lai secinātu, vai šie ierobežojumi ir jāturpina vai jāpārskata.

Kā vēstīts, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs piektdien mediju pārstāvjiem atzina, ka Covid-19 ierobežojošie pasākumi, kādi jau ir spēkā Kuldīgas novadā un Daugavpilī, būtu ieviešami vēl vairākās pašvaldībās.

Speciālisti ierosinājuši papildu ierobežojos pasākumus uz noteiktu laiku, lai preventīvi neļautu infekcijai izplatīties caur sociāliem kontaktiem.

"Mēs neuzskatām par pareizu attiecināt vienādus pasākumus uz visu Latvijas teritoriju, uz visām pilsētām un novadiem, un pagastiem, arī uz tiem, kur nav neviena saslimšanas gadījuma un varbūt arī nebūs tuvākajā laikā. Mēs pielietojam to stratēģiju, ko atbalsta Eiropas Savienībā," sacīja SPKC pārstāvis.

Viņš skaidroja, ka mērķtiecīgi pasākumi nepieciešami tajās teritorijās, kur saslimstība pieaug un situācija ir apdraudoša. Patlaban šādi pasākumi ir spēkā Daugavpilī un Kuldīgas novadā, un epidemiologi iesaka paplašināt ierobežojošos pasākumus, ieskaitot arī interešu izglītības nodarbību ierobežošanu.

precizēts pašvaldību saraksts 2.rindkopā - Valmiera valdības diskusiju laikā no tā tika izņemta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas