Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 līdz šim konstatēts 59 izglītības iestādēs

Līdz šim saslimšanas ar Covid-19 gadījumi konstatēti kopumā 59 izglītības iestādēs valstī, žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka līdz šim saistībā ar izglītības iestādēm inficēts ir 261 cilvēks. Tostarp inficēšanās atklāta 156 audzēkņiem un 105 darbiniekiem.

Pēc epidemiologa paustā, statistikas dati liecina, ka aptuveni 40% izglītības iestādēs inficēto ir tieši darbinieki. Pēc Perevoščikova sacītā, bieži vien atsevišķās izglītības iestādēs inficēto darbinieku skaits ir pat lielāks par inficēto izglītojamo skaitu.

Kopš mācību gada sākuma 13 izglītības iestādēs reģistrēti pieci vai vairāk saslimšanas gadījumi. Vienlaikus astoņās iestādēs inficējušies vairāk nekā desmit cilvēki. "Faktiski, tas liecina, ka slimība izplatījās konkrētas izglītības iestādes ietvaros un vairāk nekā vienā klasē," skaidroja Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka veicot 2169 Covid-19 izmeklējumus, aizvadītajā diennaktī reģistrēti 95 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Savukārt viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi miris.

Pagājušajā diennaktī 4,3% no visiem testiem bijuši pozitīvi. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušās diennakts laikā reģistrēta arī trīs saslimušo atveseļošanās no Covid-19, tādējādi līdz šim izveseļojušās 1325 personas.

Kopumā Latvijā veikti 364 012 Covid-19 izmeklējumi, bet saslimušas 2765 personas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēti pieci pacienti ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas 65 pacienti, no kuriem 59 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 247 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas