Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Covid-19 pacientu ārstēšanā iesaistījušies vairāk nekā 1120 RSU studentu un rezidentu

Vismaz 514 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti un 610 rezidenti ir iesaistījušies Covid-19 pacientu ārstēšanā Rīgā un reģionos, savukārt vēl 115 studenti plāno pievienoties tuvākajā laikā, aģentūru LETA informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Lai veicinātu šo sociāli atbildīgo soli palīdzēt veselības aprūpes sistēmai krīzē, RSU sākusi studentu darbu pielīdzināt mācību praksei, kā arī atbalstīt studentus ar stipendiju.

No 483 RSU studentiem, kas devušies palīgā ārstniecības iestādēm, vairāk nekā 300 studentu pārstāv Medicīnas fakultāti, 144 - Rehabilitācijas fakultāti, bet 70 - Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāti. No šiem jauniešiem 40 palīdz Covid-19 slimnieku ārstniecībā Latvijas reģionos.

Vienlaikus Covid-19 ārkārtas situācijas risināšanā patlaban ir iesaistījušies 89% jeb 610 RSU rezidenti, kuri gan pieslēgti darbam Covid-19 nodaļās, gan savā specialitātē strādā ar Covid-19 pacientiem. No viņiem 84 strādā reģionālajās ārstniecības iestādēs.

RSU studentu darbu Covid-19 pacientu ārstniecībā veicina, pielīdzinot šīs darba vidē gūtās prasmes un kompetences studiju kursa daļai vai praksei. Studenta nopelni var tikt augstu novērtēti arī citā veidā, par to lemjot katrai fakultātei atsevišķi, piemēram, paaugstinot attiecīgā klīniskā cikla noslēguma eksāmena vērtējumu par vienu balli.

LETA jau vēstīja, ka novembra sākumā augstskola paziņoja par lēmumu atbalstīt studentus arī finansiāli, izveidojot stipendiju fondu medicīniskās izglītības un veselības aprūpes programmas studējošajiem, kas brīvprātīgi iesaistījušies darbā veselības aprūpes iestādēs Covid-19 infekcijas apkarošanā. Stipendiju fondam novirzīti 140 000 eiro no RSU ietaupītajiem un pašu pelnītajiem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas