Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Covid-19 vienotais informatīvais tālrunis 8345 darbosies visu 2021.gadu

Ministru kabinets otrdien lēma līdz 2021.gada beigām pagarināt ar Covid-19 saistīto jautājumu noskaidrošanai izveidotā diennakts tālruņa 8345 darbību.

Valsts kanceleja sadarbībā ar uzņēmumu SIA Tet šā gada martā izveidoja vienotu bezmaksas informatīvo diennakts tālruni 8345, lai sniegtu atbildes uz dažādiem iedzīvotāju jautājumiem saistībā ar Covid-19 un tā dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju valstī.

Valsts kancelejā norādīja, ka kopš vienotā informatīvā tālruņa darbības sākuma ir pieaugušas Tet operatoru zināšanas un kompetence par plaša spektra jautājumiem, kas interesē iedzīvotājus saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

"Tet katru mēnesi rīko arī apmācības saviem operatoriem, izmantojot valsts pārvaldes sagatavotos un pieejamos resursus, kā rezultātā operatori spēj atbildēt uz jautājumiem paši, tādā veidā ievērojami samazinot pāradresēto zvanu skaitu uz valsts iestādēm, kas savukārt atvieglo iedzīvotājiem iespēju saņemt informāciju. Pēdējos trīs mēnešos vidēji tikai 6% no visiem ienākošiem zvaniem tiek pāradresēti, jo īpaši atslogojot Slimību kontroles un profilakses centra informatīvo tālruni," skaidroja Valsts kancelejā.

Ministru kabinets lēma, ka Valsts kancelejai ir jāturpina vienotā tālruņa 8345 darbība līdz 2021.gada 31.decembrim.

Tāpat tika noteikts, ka 2021.gadā izdevumi informatīvā tālruņa 8345 darbībai tiks segti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", izdevumiem nepārsniedzot 85 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas