Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

CSDD pagarina bezmaksas velosipēdu reģistrēšanu vēl uz mēnesi

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrēti seši tūkstoši velosipēdu, lielās iedzīvotāju intereses dēļ arī jūnijā velosipēdus varēs reģistrēt bez maksas, portālu Diena.lv informēja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa."Ņemot vērā to, ka velosipēdisti ir otra lielākā riska grupa starp visiem mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, esam gandarīti, ka ar šo kampaņu mums ir izdevies uzrunāt lielo velo saimi un uzlabot viņu drošību ielās, ko apliecina jaunākie statistikas dati - bojā gājušo skaits maijā ir nulle.

Uzticību mūsu darbībai apliecina arī tas, ka aizvien vairāk velosipēdistu brīvprātīgi reģistrē savu transportlīdzekli mūsu datu bāzē," norāda CSDD direktors Andris Lukstiņš.Jau ziņots, ka CSDD maijā rīkoja informatīvi izglītojošau ceļu satiksmes drošības kampaņu "Velosipēdu redzi?", kuras laikā norisinājās vairāki pasākumi: Veselības diena 1.maijā, Tvīda brauciens ar velosipēdiem retro tērpos, Nakts brauciens Muzeju nakts ietvaros, kur visi velosipēdi bija īpaši izgaismoti, kā arī Velo dienas Kuldīgā.

Ja citus gadus velosipēdistu aktīvajā mēnesī - maijā - bojā gājuši 1 līdz 3 velosipēdisti, šogad divtik intensīvajā divriteņu plūsmā nav gājis bojā neviens velosipēdists. Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu par 7% ir samazinājies to ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros ir iesaistīti velosipēdisti, bet par 8% sarucis alkohola reibumā aizturēto pedāļu minēju skaits.

Kampaņas ietvaros uz ielām pastiprināti strādāja arī Valsts policija, kas visā Latvijā veica 175 reidus un kopā pārbaudīja 3359 velosipēdu vadītājus. Reidos atklātie būtiskākie pārkāpumi bija braukšana bez vadītāja apliecības un velosipēda vadīšana alkohola reibumā. Vēl velosipēdisti neievēro luksofora signālus, un diemžēl ne vienmēr vecāki parūpējas par to, lai bērniem būtu aizsargķiveres.

Kampaņas laikā atbildīgās institūcijas turpināja diskutēt par izmaiņām likumdošanā, kurā paredzēts precīzāk atrunāt atstarojošo elementu lietošanu velosipēdistam, kā arī noteikt, kā turpmāk velosipēdists drīkstēs šķērsot brauktuvi.

Lai piesaistītu jauniešu uzmanību, vēl nebijušas aktivitātes tika izvērstas sociālajos medijos, īpaši portālā www.draugiem.lv, kur bija novērojama ļoti liela atsaucība - kopējais sekotāju skaits sasniedza gandrīz 20 000. Lielu atsaucību guva kampaņas laikā piedāvātā iespēja pasākumos nofotografēties ar ERGO neredzamo velosipēdu, ko vēlāk kampaņas plakāta formātā ikviens varēja lejupielādēt no portāla www.draugiem.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas