Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

CSDD peļņa pirmajā pusgadā sasniedz 1,868 miljonus eiro; apgrozījums pieaug par 9,5%

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 19,24 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt direkcijas peļņa pieauga 4,2 reizes - līdz 1,868 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp visvairāk ienākumu CSDD 2016.gada pirmajā pusgadā guva no transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un tehniskās uzraudzības - 10,185 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā 2015.gada pirmajā pusgadā.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka tostarp tehniskajā apskatē veikto pamatpārbaužu skaits šogad pirmajos sešos mēnešos pieauga par 0,4% salīdzinājumā ar 2015.gada attiecīgo periodu un sasniedza 325 605, bet atkārtoto pārbaužu skaits palielinājās par 1,1%, sasniedzot 113 044.

No transportlīdzekļu reģistrācijas, reģistrācijas dokumentu un transportlīdzekļu numurzīmju izsniegšanas CSDD šogad pirmajos sešos mēnešos guva ieņēmumus 4,971 miljona eiro apmērā, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Šogad pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju skaits samazinājies par 1,3%, bet izsniegto transportlīdzekļu numuru zīmju skaits sarucis par 3,3%, savukārt izsniegto transportlīdzekļu reģistrācijas dokumentu un noņemšanas no uzskaites skaits ir palielinājies - attiecīgi par 8,5% un 2,7%.

Tāpat CSDD publiskotie dati liecina, ka no transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas eksāmeniem un vadītāja apliecību noformēšanas CSDD šogad pirmajā pusgadā guva ieņēmumus 2,648 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,9% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

Tostarp izsniegto vadītāja apliecību skaits 2016.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu ir samazinājies par 21,6%. "Šāds apmēra samazinājums tika prognozēts, un tas saistīts ar to, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem diviem gadiem 2016.gadā derīguma termiņš beidzās ievērojami mazākam skaitam vadītāja apliecību," piebilsts CSDD vadības ziņojumā. Vienlaikus pieņemto teorētisko eksāmenu skaits minētajā laika periodā sarucis par 4,4%, bet pieņemto vadīšanas eksāmenu skaits palielinājies par 6,2%. CSDD izsniegto braukšanas mācību atļauju skaits pirmajā pusgadā samazinājies par 6,7%.

Direkcija 2015.gada pirmajā pusgadā strādāja ar 17,576 miljonu eiro apgrozījumu un guva 445 835 eiro peļņu.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas