Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

CSDD valdē iecelts Rīgas Motormuzeja vadītājs Aksenoks

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdē iecelts Rīgas Motormuzeja vadītājs Aivars Aksenoks, liecina CSDD publicētais paziņojums.

Izmaiņas CSDD valdē reģistrētas 13. aprīlī, liecina Firmas.lv informācija. Darbu valdē turpina tās priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, kā arī valdes locekļi Jānis Kancēvičs un Jānis Golubevs.

Galvenie Aksenoka darba pienākumi transportlīdzekļu valsts tehniskās apskate un sertifikācija, juridiskie jautājumi un infrastruktūras objektu darbības pārraudzība.

Aksenoks 1984. gadā beidzis Rīgas Politehniskā institūta Mehānikas un mašīnbūves fakultāti automobiļu un automobiļu saimniecības specialitātē, bet 2003. gadā - Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Patlaban Aksenoks ir CSDD Rīgas Motormuzeja un Biķernieku kompleksās sporta bāzes vadītājs. Iepriekš viņš vairāk nekā desmit gadus vadījis CSDD Rīgas nodaļu, bijis arī tieslietu ministrs un Rīgas mērs.

CSDD padome Aksenoku amatā ievēlēja 28. martā.

Saskaņā ar CSDD, Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra mājaslapā un oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ievietoto sludinājumu tika saņemti 12 pieteikumi CSDD valdes locekļa amatam.

Konkurss tika organizēts divās kārtās, pirmajā - dokumentu atlase. Uz otro kārtu tika uzaicināti divi pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika daļēji strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta sagatavoto sabiedrības attīstības redzējumu, spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas. Savukārt personāla atlases kompānija veica intervijas un testēšanu, amatam atbilstošu kompetenču noteikšanai.

Nominācijas komisijas nolēma ieteikt CSDD padomei izvirzīt Aksenoku CSDD valdes locekļa amatam.

Komisiju vadīja CSDD padomes priekšsēdētājs Juris Bērziņš, komisijas locekļi - CSDD padomes loceklis Kristiāns Godiņš, CSDD padomes loceklis Andris Ķēniņš, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Ilze Puķīte, Rīgas tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Transporta institūta Automobiļu katedras praktiskais docents Gundars Zalcmanis, neatkarīgais novērotājs ar padomdevēja tiesībām - biedrības Latvijas Automobiļu federācija prezidija loceklis Jānis Ducmanis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad janvārī darbu CSDD valdē atstāja Imants Paeglītis, kurš kļuvis par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāju.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 

Top komentāri

jā gan
j
Baroklim vajag nodrošināt labus uzturlīdzekļus.
Pastariņš
P
Vai pensijas vecumu sasniegušajiem partijniekiem neienāk prātā par došanos valsts maizē, un vietas atbrīvošanu jaunajiem. Mazāk latviešu aizbrauks uz ārzemēm, bet laikam jau kaut kādu patriotismu no pensionētajiem sileniekiem gaidīt ir gluži velti.
Junkurs
J
Vjetnamecs tiek labā robā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas