Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dabas fonds aicina savākt pamestos āķus un makšķerauklas, kas apdraud gulbjus

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina savākt makšķernieku dabā pamestos āķus un makšķerauklas, kas apdraud gulbjus, informē LDF pārstāvis Ruslans Matrozis.

Makšķerēšana ir izplatīts brīvā laika pavadīšanas veids, un Rīgas teritorijā makšķernieku skaits ir mērojams tūkstošos, tomēr nereti makšķerēšanas laikā āķi vai makšķerauklas aizķeras aiz kādiem priekšmetiem un tiek norauti, paliekot ūdenstilpē vai krastā, kas gulbjiem var radīt nopietnas problēmas, norādīja Matrozis.

Katru gadu, gredzenojot gulbjus, ir vajadzējis palīdzēt vairākiem putniem, atbrīvojot tos no auklām vai āķiem. Novēroti arī gadījumi, ka auklas apdraud putnu veselību, piemēram, dziļi iespiežoties gulbja kājā. Tādos gadījumos bez ārstnieciskas palīdzības nevar iztikt, bet, ņemot vērā, ka Latvijā nav specializētas klīnikas savvaļas dzīvnieku ārstēšanai, šādiem gulbjiem nevar palīdzēt, un tie ir nolemti bojāejai.

Tāpēc visi dabas draugi tiek aicināti, atrodot dabā pamestas makšķerauklas, āķus vai tīklus, censties tos neitralizēt, sagriežot, sadedzinot vai nogādājot atkritumu konteineros, lai tie nenodara kaitējumu savvaļas putniem un citiem dzīvniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas