Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Darba devējiem jāinformē VID par darbiniekiem izmaksātajām summām

Lai nodrošinātu iedzīvotājiem iespēju korekti aizpildīt gada ienākumu deklarāciju un precīzi aprēķināt atmaksājamo summu, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir nepieciešami dati no darba devējiem par darbiniekiem izmaksātajām summām, aģentūru LETA informēja VID.

Tādēļ VID aicina visus darba devējus, kuri to vēl nav izdarījuši, VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) iesniegt "Paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām".

VID atgādina, ka visiem darba devējiem, pie kuram darbinieki nostrādājuši pilnu 2017.gadu, paziņojums par fiziskai personai izmaksātajām summām bija jāiesniedz VID līdz šī gada 1.februārim. Savukārt, ja darbinieks nav nostrādājis līdz 2017.gada beigām, paziņojums par fiziskajai personai izmaksātajām summām jāiesniedz VID līdz tā mēneša 15.datumam, kas seko darba attiecību izbeigšanās mēnesim vai mēnesim, kurā darbinieks ir bijis nodarbināts steidzamos, īslaicīgos vai vienreizējos darbos.

Savlaicīga un korekta "Paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām" iesniegšana ir ļoti būtiska gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanai un nodrošina iedzīvotājiem savlaicīgu pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksas procesu, informēja VID.

Dokuments "Paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām" pieejams VID EDS strukturētā dokumenta veidā sadaļā "Dokumenti/No veidlapas/Iedzīvotāju ienākuma nodoklis".

Plašāka informācija pieejama VID tīmekļa vietnes sadaļā "Nodokļi/Iedzīvotāju ienākuma nodoklis/Informatīvie un metodiskie materiāli/Pārskatu un deklarāciju aizpildīšana/Paziņojums par fiziskai personai izmaksātajām summām iesniegšanu un precizēšanu".

Top komentāri

joe
j
Vai ar šo būtu jāsaprot, ka VID prasa otrreiz (trešo, ceturto utt.) iesniegt informāciju, kas jau ir viņu rīcībā (neesmu grāmatvedis)?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas