Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darba nedēļas saīsināšanu kopīgi vērtēs arodbiedrību, darba devēju un valsts pārstāvji

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma atdot izskatīšanai sociālo partneru veidotajā Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē iedzīvotāju iniciatīvu par darba dienas saīsināšanu līdz 6,4 stundām.

Parakstu vākšana portālā Manabalss.lv tika sākta 2016.gada decembrī. Iniciatīvā rosināts samazināt noteikto "normālo darba laiku" uz 32 stundām nedēļā esošo 40 stundu vietā. Vienlaikus pausts aicinājums nesamazināt iepriekš noteiktās brīvās dienas un samazināto darba laiku pirms svētku dienām.

Žurnāls SestDiena, rakstot par šo ideju pagājušā gada oktobrī, secināja, ka to visticamāk tuvākajā laikā nevarēs ieviest visās nozarēs, bet jau tagad arī vietējie darba devēji ir gatavi darbiniekiem piedāvāt elastīgākus darba grafikus un iespēju, piemēram, strādāt no mājām. 

Pēc Saeimas lēmuma iedzīvotāju iniciatīva būs kopīgi jāapspriež arodbiedrību, darba devēju un valsts pārstāvjiem, šajā gadījumā no Labklājības ministrijas.

Iniciatīvas autoru ieskatā, samazinātais darba laiks dos sabiedrībai papildu brīvo laiku veltīt sev un ģimenei. "Tādā veidā cilvēki būs pietiekami atpūtušies, diena būs produktīvāka, cilvēkiem būs vairāk ideju, iedvesmas strādāt," iniciatīvas ieguvumus raksturo tās autors. Tāpat idejas autors pārliecināts, ka šādam ierosinājumam būs arī citas pozitīvas sekas, piemēram, būšot iespējams piedāvāt vairāk darba vietu un mazināt bezdarbu.

Parakstu vākšanas laikā iniciatīvas autoram ir mainījušies dzīves un darba apstākļi, tādēļ viņš lūdzis iniciatīvu tālāk virzīt kādam no tās atbalstītājiem, un to ir uzņēmies partiju apvienības Par alternatīvu pārstāvis Jānis Kuzins.

Top komentāri

Vienu dienu nedēļā strādāt
V
pārējās - atpūsties
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas